https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma – Október 4-én kezdődik a XX. Önkéntesek hete programsorozat

Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma – Október 4-én kezdődik a XX. Önkéntesek hete programsorozat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ a 2001. évet nyilvánította az Önkéntesek Évének, így próbálván meg felhívni a figyelmet arra az emberi-társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági szempontból fontos tevékenységre, melyet az önkéntesek végeznek szerte a világon.

Ehhez a kezdeményezéshez 2001-ben 123 ország mellett hazánk is csatlakozott, a civil szervezetek által szervezett országos rendezvénysorozattal. 2001-ben a Kazincbarcikai  Egyesületek Fóruma csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz. Elindítottuk az Önkéntesek Hete programsorozatot, mely azóta évente megrendezésre kerül Kazincbarcikán. 2001-ben Önkéntesek Hete programja Kazincbarcikán 14 szervezet összefogásával, 200 fő részvételével valósult meg. Legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesek által végzett tevékenységek társadalmi jelentőségére, népszerűsítse az önkéntességet és növelje annak elismertségét.

A rendezvénysorozattal célunk a szolidaritás, a tolerancia eszméjének és az önkéntes munka értékének, társadalmi hasznosságának kifejezése és az emberek figyelmének ráirányítása a civil szervezetek és az önkéntesek munkájára. 2021-ben csatlakoztunk a Magyarországi Önkéntesek Évéhez. A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma XX. Önkéntesek hetét szervezi meg! 2021-ben programsorozatunkba 20 civil szervezet kapcsolódott be, 14 szervezőkén, a többiek aktív résztvevőként. A programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét az önkéntes munka értékeire. Különösen az idősekre gondoltunk a rendezvénysorozat megszervezésével.

 „Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges.

/Kölcsey Ferenc/

Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma elnöke, Bessenyei György díjas népművelő

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk