https://kolorline.hu/Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma – Október 4-én kezdődik a XX. Önkéntesek hete programsorozat

Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma – Október 4-én kezdődik a XX. Önkéntesek hete programsorozat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ a 2001. évet nyilvánította az Önkéntesek Évének, így próbálván meg felhívni a figyelmet arra az emberi-társadalmi és nem utolsó sorban gazdasági szempontból fontos tevékenységre, melyet az önkéntesek végeznek szerte a világon.

Ehhez a kezdeményezéshez 2001-ben 123 ország mellett hazánk is csatlakozott, a civil szervezetek által szervezett országos rendezvénysorozattal. 2001-ben a Kazincbarcikai  Egyesületek Fóruma csatlakozott az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz. Elindítottuk az Önkéntesek Hete programsorozatot, mely azóta évente megrendezésre kerül Kazincbarcikán. 2001-ben Önkéntesek Hete programja Kazincbarcikán 14 szervezet összefogásával, 200 fő részvételével valósult meg. Legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesek által végzett tevékenységek társadalmi jelentőségére, népszerűsítse az önkéntességet és növelje annak elismertségét.

A rendezvénysorozattal célunk a szolidaritás, a tolerancia eszméjének és az önkéntes munka értékének, társadalmi hasznosságának kifejezése és az emberek figyelmének ráirányítása a civil szervezetek és az önkéntesek munkájára. 2021-ben csatlakoztunk a Magyarországi Önkéntesek Évéhez. A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma XX. Önkéntesek hetét szervezi meg! 2021-ben programsorozatunkba 20 civil szervezet kapcsolódott be, 14 szervezőkén, a többiek aktív résztvevőként. A programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét az önkéntes munka értékeire. Különösen az idősekre gondoltunk a rendezvénysorozat megszervezésével.

 „Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges.

/Kölcsey Ferenc/

Dienes Mária, a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma elnöke, Bessenyei György díjas népművelő

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk