https://kolorline.hu/Felhívás a súlyos mozgáskorlátozottakhoz!

Felhívás a súlyos mozgáskorlátozottakhoz!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete tájékoztatni szeretné a Tisztelt érdeklődőt, hogy újra indul a „Korlátok nélkül-mozgáskorlátozott emberek infokommunikációs akadálymentesítése 2021” program, mely a Mozgáskorlátozottak Egyesületinek Országos Szövetségének infokommunikációs programja. Ez a mozgáskorlátozott emberek számára távszolgáltatás és sorstársi tanácsadás nyújtása országszerte.

A szolgáltatás alap célja: a mozgáskorlátozottá vált emberek és családtagjaik számára, az emberi, családi, szociális, munkavállalási krízis helyzetek feloldása érdekében, a Tagegyesületek, egységes elvek és gyakorlatok alapján, országos hálózatban, egyéni tanácsadó foglalkozásokat biztosítsanak erre kiképzett, felkészített, a problémával érintett sorstársak közreműködésével. Részletes célok:
– a fogyatékosság megéléséből származó egyéni és családi krízis helyzetek oldása, a beilleszkedés, visszailleszkedés segítése olyan emberek számára, akik e segítségnyújtás nélkül elkallódhatnának,
– az egyéni életviteli, szociális, munkaerő
– piaci, mozgalmi aktivitás növelése tanácsadással, motiválással, érdeklődés felkeltésével, konkrét segítségnyújtással,
– a sorstársi tanácsadásra alkalmas fogyatékos emberek számára munka, jövedelem és karrier lehetőség biztosítása.

Amennyiben ismer olyan fogyatékossági támogatással rendelkezőt, aki szívesen csatlakozna programunkhoz és kerekesszékkel él, vagy mopedet használ, mozgásszervi betegsége miatt családi pótlékot kap, 40-50 év alatti, lehet még csatlakozni. A részletekről folyamatosan tájékoztatunk.

Jelentkezni lehet a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesületénél.
Telefonszám: 48/312-893

Tomkóné Kiss Mária elnök
Kersák Lászlóné sorstársi tanácsadó

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. október 22.

Dátum: 2021. okt 22. 19:04

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Dátum: 2021. okt 21. 18:33

Tíz évre szóló hőszolgáltatási szerződést kötött Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ALTEO. A megállapodás értelmében az újgenerációs energiacég leányvállalata, az ALTEO-Therm Kft. 2032. szeptember 30. napjáig állít elő távhőt Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadik legnagyobb településének.

Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 26-os főút sajószentpéteri szakaszán

Dátum: 2021. okt 21. 14:41

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában nagyfelületű burkolatjavítási munkák zajlanak a 26-os főút sajószentpéteri átkelési szakaszán, a Miskolc felé vezető oldalon. A Kossuth Lajos út, Bem József utcai és Jókai Mór utcai kereszteződések közötti szakaszát érintő munkálatok október 21-én, csütörtökön kezdődnek és várhatóan november végéig tartanak majd.

A Muskátli Nyugdíjasház lakóit köszöntötték

Dátum: 2021. okt 21. 09:38

Az idősek hónapja alkalmából köszöntötték a Muskátli Nyugdíjasház lakóit október 20-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás

'56-os emlékmű

Őszi napközis tábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Idősek hónapja – Szécsi Pál emlékkoncert – Gergely Róbert előadása

Egressy Béni Művelődési Központ

A Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 jubileumi kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk