https://kolorline.hu/Fontos a jelzőrendszer működése

Fontos a jelzőrendszer működése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ október 7-én tartotta a gyermekvédelmi jelzőrendszeri tagok éves szakmai fórumát. A fórumon István Zsolt, a KSZSZK igazgatója tartott gondolatébresztő előadást a jelzőrendszer működésének fontosságáról, sajnálatos példákkal illusztrálva, hogy hova vezethet a jelzések elmaradása.

Ezt követően Bass László, az ELTE adjunktusa, a szociális munka tanszék oktatója, a Gyerekesély Egyesület alelnöke beszélt a gyerekszegénységről, a szegénységben élő emberekkel kapcsolatos sztereotípiákról. Ennek keretében bemutatta az MTA Gyerekszegénység Elleni program kutatási eredményeit, kihangsúlyozva azokat a pontokat, melyek hiánya mélyítheti a gyermekek hátrányos helyzetét.

előadó

A fórumon kötetlen beszélgetés keretében minden résztvevő elmondhatta gondolatait, véleményét és dilemmáit, melyek szakemberként és civilként is felvetődnek a gyermekvédelmi jelzésekkel kapcsolatban. Közös konklúziója volt a rendezvénynek, hogy a jelzőrendszer működésének egyik alapfeltétele az együttműködési motiváció megteremtése.

előadás

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. október 22.

Dátum: 2021. okt 22. 19:04

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Dátum: 2021. okt 21. 18:33

Tíz évre szóló hőszolgáltatási szerződést kötött Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ALTEO. A megállapodás értelmében az újgenerációs energiacég leányvállalata, az ALTEO-Therm Kft. 2032. szeptember 30. napjáig állít elő távhőt Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadik legnagyobb településének.

Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 26-os főút sajószentpéteri szakaszán

Dátum: 2021. okt 21. 14:41

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában nagyfelületű burkolatjavítási munkák zajlanak a 26-os főút sajószentpéteri átkelési szakaszán, a Miskolc felé vezető oldalon. A Kossuth Lajos út, Bem József utcai és Jókai Mór utcai kereszteződések közötti szakaszát érintő munkálatok október 21-én, csütörtökön kezdődnek és várhatóan november végéig tartanak majd.

A Muskátli Nyugdíjasház lakóit köszöntötték

Dátum: 2021. okt 21. 09:38

Az idősek hónapja alkalmából köszöntötték a Muskátli Nyugdíjasház lakóit október 20-án.

KolorTV élőben

Programajánló

Őszi napközis tábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Idősek hónapja – Szécsi Pál emlékkoncert – Gergely Róbert előadása

Egressy Béni Művelődési Központ

A Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 jubileumi kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk