https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. október 15.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. október 15.

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött
személyek száma a negyedik hullámban: 49 fő
a gyógyult betegek száma: 53 fő
az elhunytak száma: 3 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A koronavírus delta variánsának gyors terjedése miatt mostanra hazánkat is elérte a járvány negyedik hulláma. Az átoltottság aránya az országban viszonylag magas, ennek ellenére a fertőzésveszély nem szűnt meg.  A szakemberek véleménye szerint a beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, de az ő esetükben a betegség kialakulásának a kockázata kisebb és jóval enyhébb lefolyású, mint az oltatlanoknál. Az oltatlanok – különös tekintettel az idősebb korosztályra – sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ugyanis az új mutáns kikerülve az immunrendszert, könnyebben megtámadhatja a sejteket és gyorsabban el is szaporodhat, ezáltal súlyosabb tüneteket okoz.
A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. A higiéniai szabályok (rendszeres kézfertőtlenítés, alapos kézmosás, testi kontaktok minimálisra való csökkentése) betartásával csökkenthető a megbetegedés esélye.


Négy általános és egy középiskolában vannak karanténban osztályok COVID-19 érintettség miatt

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében, a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban, az egyházi fenntartású Eszterlánc Óvodában és az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden csoport rendben működik.

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhely iskolájában 1 osztály, a Kazinczy Ferenc Tagiskolában 1 osztály, az Ádám Jenő Tagiskolában 2 osztály, az Árpád Fejedelem Tagiskolában 1 osztály van karanténban koronavírus-betegség érintettsége miatt.

A Tompa Mihály Református Általános Iskolában, az Irinyi János Református Oktatási Központban, az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában, a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban és a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában normál rend szerint folyik az oktatás.

Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától nem kaptunk tájékoztatást.

A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban egy diák koronavírus-fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztályból 9 fő került karanténba.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!


Információk a Kazincbarcikai Kórház betegelőjegyzéséről és a beteglátogatás szabályairól

A Kazincbarcikai Kórház központi telefonszámán (+36-48/514-800) nem elérhető a betegelőjegyzés, az munkanapokon 7.00-14.30 kérhető az alábbiak szerint:

  • személyesen: a járóbeteg szakrendelő földszintjén a fizioterápiával szemben,

  • vezetékes telefonon: 06-48/514-898,

  • mobiltelefonon:06/20/400-3767

  • e-mail-ben: előjegyzes@barcikakorhaz.hu.

A betegelőjegyzéstől eltérően külön kell előjegyzést kérni az alábbi szakrendelésekre munkanapokon, a megadott időpontok szerint:

Központi laboratórium
7.00-11.00 óra
+ 36-30/449-6663

Tüdőgondozó
7.00-14.30 óra
+36-48/514-800/129-es mellék
A tüdőszűrésre nem kell előjegyzést kérni.

Fizioterápia, gyógytorna, gyógymasszázs
7.00-14.45 óra
+36-48/514-800/282-es mellék

Gasztroenterológiai szakrendelés
7.00-15.00 óra
+36-48/514-800/515-ös mellék

Nőgyógyászati szakrendelés
13.00-14.45 óra
+36-48/514-800/144-es mellék

NST vizsgálat
13.00-14.45 óra
+36-48/514-800/103-as mellék

A beteglátogatás szabályai

A kazincbarcikai városi kórházban a vonatkozó rendelkezések alapján a látogatás rendje az alábbiak szerint módosult.

Kérik, hogy az alábbi szabályokat betartani szíveskedjenek:

• Látogatási idő minden nap 14-17 óra között. Egy beteghez naponta legfeljebb egy fő látogató érkezhet – amennyiben a látogató 18 év alatti, mind a 18 év alatti látogató, mind az őt kísérő felnőtt, de legfeljebb 3 fő bemehet (2 gyermek, 1 felnőtt).

• A látogatónak védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel kell rendelkeznie, kivételt képez ez alól a felnőtt kíséretében érkező 16 év alatti látogató.

• A kórház portájánál felállított beléptetési ponton a látogató igazolványát ellenőrzik, testhőmérséklet-mérés történik, kézfertőtlenítésre lehetőséget biztosítanak. Minden esetben feljegyzik, hogy melyik osztályra és melyik beteghez érkezett a látogató.

• Látogatni az osztályokon csak 3 rétegű sebészi maszkban, vagy FFP2, illetve FFP3 maszkban lehetséges.

• A fennjáró betegeik számára a kórház belső udvarán biztosítanak lehetőséget, hogy találkozzon családtagjával. Ebben az esetben is, az udvarra áthaladáshoz szabályos belépés szükséges! A fennjáró beteget, amennyiben megoldható, kérik, hogy hozzátartozója hívja mobil készüléken, hogy mikor alkalmas számára lejönni.

• Amennyiben az osztályra felmenni nem szeretne, de csomagot hozott hozzátartozójának, annak leadása és osztályra felvitele a korábbiakban meghatározott rend szerint történik.

• A kórházban működő, COVID-pozitív, avagy gyanús beteget ápoló részleg nem látogatható.


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester
Dr. Makkai Orsolya alpolgármester

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk