https://kolorline.hu/Gimi Galéria – Somodi-Hornyák Szilárd kiállítása

Gimi Galéria – Somodi-Hornyák Szilárd kiállítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kiállítás nyílt október 18-án a Gimi Galériában. A tárlaton Somodi-Hornyák Szilárd Távolodó, művésztanár alkotásait tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

Színesebbnél színesebb képek várják a művészetkedvelőket a Gimi Galériában. A tanév első kiállítását Fignár Zoltán művészetbarát, reklámgrafikus nyitotta meg.

A művész munkája során a szenvedélyt ötvözi a modern hagyománnyal. Alkotói utazásai során kalandozik a figurálistól az absztraktig, az elgondolhatatlantól a tabuig, a társadalomkritikától az önmegmutatkozásig. Ami igazán megihleti azok az élet mindennapi problémái.

A festészet napja alkalmából, amit 2002 óta ünnepelnek Magyarországon, Somodi-Hornyák Szilárd a diákokat is bevonta az alkotásba annak érdekében, hogy tudatosuljon bennük ez a nap. Az iskolában akció festészetet hirdettek, ahol egy 180 cm X 100 cm-es feszített faroslemezre dobálhattak festéket a tanulók. Az elkészült alkotás az iskolai falát fogja majd díszíteni.

A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként jött létre, azzal a céllal, hogy felhívja a magyar társadalom figyelmét a kortárs képzőművészet aktívan alkotó művészeinek munkájára, aktualitásaira és jelentőségére.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk