https://kolorline.hu/Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tíz évre szóló hőszolgáltatási szerződést kötött Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ALTEO. A megállapodás értelmében az újgenerációs energiacég leányvállalata, az ALTEO-Therm Kft. 2032. szeptember 30. napjáig állít elő távhőt Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadik legnagyobb településének.

aláírás

Összesen 8300 lakást, valamint városi fenntartású épületeket, így az önkormányzatot, a bíróságot, továbbá iskolákat, óvodákat, bölcsődéket, sportlétesítmények lát el környezetkímélő távhőszolgáltatással az ALTEO. A társaság leányvállalata a mai napon tíz évvel hosszabbította meg a várossal még 2002-ben kötött, távhőtermelő beruházási és hosszútávú hőszolgáltatási szerződését, melynek értelmében 2032. szeptember 30. napjáig fogja hővel ellátni a települést.
– A hosszabbítás révén tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá válnak a magas hatásfokú, három gázmotorból és három forróvízkazánból álló, kapcsolt energiatermelésre is alkalmas fűtőmű karbantartását, fejlesztését és felújítását célzó beruházások – közölte Varga Viktor, az ALTEO energiatermelésért és -szolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettese. Ezek bázisa a kapcsolt, az ALTEO Szabályzási Központja által menedzselt villamosenergiatermelés, hiszen a hatósági áron értékesített távhő önmagában nem nyújtana fedezetet a beruházásokra.
– A távhőellátás nem csupán kiváltja az önálló hőközpontokat és sokszor elavult tüzelőberendezéseket felvonultató, a szétaprózottság ellenére komoly környezeti károkat okozó rendszereket, hanem a hatásfok javulásával és a centralizált kapcsolt energiatermelésnek köszönhetően a széndioxidemissziós hozzájárulása is alacsonyabb, mint a decentralizált rendszereké – hangsúlyozza Varga Viktor. A célirányos fejlesztések révén a földgázalapon működő, tehát a szilárd tüzelőanyagokat mellőző távhő egyre környezetkímélőbben állítható elő.
Nem véletlen, hogy több településen, így Kazincbarcikán is az energiaellátás ezen formájára alapoznak a városi fejlesztések tervezésekor.
– Az észszerű, gazdaságos és fenntartható településirányításban az energiaellátás megkerülhetetlen és környezetkímélő eleme a távhő – mondta Szitka Péter, a település polgármestere, aki kiemelte, hogy az új városfejlesztési beruházások esetében is ezzel a megoldással terveznek. Számunkra a megbízhatóság, gazdaságosság és a kiszámíthatóság volt a legfontosabb szempont, melyet az ALTEO Nyrt. hosszú távon tud biztosítani a város számára.
A fenntartható jelleg mellett a távhőszolgáltatás további előnye a közel 100 százalékos rendelkezésre állás, ez a hétköznapokban azt jelenti, hogy Kazincbarcikán nem volt a távhőtermelésből adódó, nem tervezett távhőkimaradás az elmúlt két évtizedben.

 

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk