https://kolorline.hu/Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Továbbra is az ALTEO látja el távhővel Kazincbarcikát

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tíz évre szóló hőszolgáltatási szerződést kötött Kazincbarcika Város Önkormányzatával az ALTEO. A megállapodás értelmében az újgenerációs energiacég leányvállalata, az ALTEO-Therm Kft. 2032. szeptember 30. napjáig állít elő távhőt Borsod-Abaúj-Zemplén megye harmadik legnagyobb településének.

aláírás

Összesen 8300 lakást, valamint városi fenntartású épületeket, így az önkormányzatot, a bíróságot, továbbá iskolákat, óvodákat, bölcsődéket, sportlétesítmények lát el környezetkímélő távhőszolgáltatással az ALTEO. A társaság leányvállalata a mai napon tíz évvel hosszabbította meg a várossal még 2002-ben kötött, távhőtermelő beruházási és hosszútávú hőszolgáltatási szerződését, melynek értelmében 2032. szeptember 30. napjáig fogja hővel ellátni a települést.
– A hosszabbítás révén tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá válnak a magas hatásfokú, három gázmotorból és három forróvízkazánból álló, kapcsolt energiatermelésre is alkalmas fűtőmű karbantartását, fejlesztését és felújítását célzó beruházások – közölte Varga Viktor, az ALTEO energiatermelésért és -szolgáltatásért felelős vezérigazgató-helyettese. Ezek bázisa a kapcsolt, az ALTEO Szabályzási Központja által menedzselt villamosenergiatermelés, hiszen a hatósági áron értékesített távhő önmagában nem nyújtana fedezetet a beruházásokra.
– A távhőellátás nem csupán kiváltja az önálló hőközpontokat és sokszor elavult tüzelőberendezéseket felvonultató, a szétaprózottság ellenére komoly környezeti károkat okozó rendszereket, hanem a hatásfok javulásával és a centralizált kapcsolt energiatermelésnek köszönhetően a széndioxidemissziós hozzájárulása is alacsonyabb, mint a decentralizált rendszereké – hangsúlyozza Varga Viktor. A célirányos fejlesztések révén a földgázalapon működő, tehát a szilárd tüzelőanyagokat mellőző távhő egyre környezetkímélőbben állítható elő.
Nem véletlen, hogy több településen, így Kazincbarcikán is az energiaellátás ezen formájára alapoznak a városi fejlesztések tervezésekor.
– Az észszerű, gazdaságos és fenntartható településirányításban az energiaellátás megkerülhetetlen és környezetkímélő eleme a távhő – mondta Szitka Péter, a település polgármestere, aki kiemelte, hogy az új városfejlesztési beruházások esetében is ezzel a megoldással terveznek. Számunkra a megbízhatóság, gazdaságosság és a kiszámíthatóság volt a legfontosabb szempont, melyet az ALTEO Nyrt. hosszú távon tud biztosítani a város számára.
A fenntartható jelleg mellett a távhőszolgáltatás további előnye a közel 100 százalékos rendelkezésre állás, ez a hétköznapokban azt jelenti, hogy Kazincbarcikán nem volt a távhőtermelésből adódó, nem tervezett távhőkimaradás az elmúlt két évtizedben.

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk