https://kolorline.hu/A kerti hulladékot tilos elégetni!

A kerti hulladékot tilos elégetni!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ősz beköszöntével a kerti munkák során is egyre több zöldhulladék - avar, lemetszett ágak, gallyak, elszáradt növényi részek - keletkezik, amelytől a kerttulajdonosok gyakran égetéssel igyekeznek megszabadulni. Ne tegyék! Kazincbarcikán rendelet szabályozza, hogy a település közigazgatási területén kerti hulladék égetése tilos.

Az önkormányzat célja ezzel a rendelettel elsősorban a környezet megóvása, hiszen ebben az évszakban egyébként is ködös az időjárás, a fűtési idény is elkezdődik, az égetés során pedig tovább növekszik a szállópor-koncentrációja a levegőben, amely a szmog kialakulását jelentősen elősegíti. Az összegyűjtött zöldhulladékot a lakóház tulajdonosa komposztálhatja, vagy mennyiségi korlátozás nélkül elszállíthatja a kazincbarcikai hulladékudvarba.
Szebb őszi napokon szeretünk a kertben bográcsozni, grillezni vagy szalonnát sütni, de figyeljünk arra, hogy ennek is megvannak a szabályai. A szabadtéri tűzgyújtást csakis kialakított tűzrakó helyen és saját telken lehet végezni, oly módon, hogy a tűzgyújtás, az égés hősugárzása és füstje környezeti, vagyoni kárt ne okozzon, az emberi egészséget, a közlekedés biztonságát és a környezetet ne veszélyeztesse. A környezeti terhelés csökkentése érdekében száraz anyaggal tüzeljünk, lehetőség szerint szélcsendes időben. A tűz őrzéséről, veszély esetén eloltásáról mindenképpen gondoskodjunk! A tüzelőanyag nem tartalmazhat háztartási vagy ahhoz hasonló, ipari eredetű, műanyag, kerti vagy veszélyes hulladékot. Amikor pedig végeztünk az ebéd vagy a vacsora elkészítésével, oltsuk el a tüzet, nehogy egy parázs később balesetet vagy tragédiát okozhasson.

További híreink

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

Táncos programok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 03. 15:00

Visszatérő és hatalmas sikerű eleme a Kolorfesztiválnak a tánc. Idén sem lesz ez másként. Fellép a Flash Táncstúdió, visszatér Kugler Zsolt, érkezik az ArtMed Motion és a Bridanse is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk