https://kolorline.hu/ALTEO Nyrt. – Átadták az új villamosenergia-tárolót

ALTEO Nyrt. – Átadták az új villamosenergia-tárolót

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Befejeződtek az ALTEO Nyrt. „Különböző paraméterű akkumulátorcellákkal felépített tárolólétesítmény integrálása a villamosenergiarendszerbe” című kutatási projektjének kivitelezési munkálatai. A Kazincbarcikai Fűtőerőmű területén kialakított, villamosenergia-tárolót szerdán adták át hivatalosan.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalatok kutatás, fejlesztés, innováció tevékenységének támogatása keretében 227 millió Ft összegű vissza nem térítendő, valamint csaknem 250 millió Ft összegű visszatérítendő hitel összegre nyert európai uniós támogatást kísérleti fejlesztési folyamatok megvalósítására.
A lehetséges utak egyike az akkumulátoros energiatárolók létesítése. Az ALTEO az első villamosenergia-tárolóját még 2018-ban hozta létre Budapesten. Az új kazincbarcikai létesítmény leginkább abban tér el a piacon jelenleg fellelhető megoldásoktól, hogy kétféle akkumulátortípust használnak benne, így megjelennek a rendszerben alapvetően autóipari felhasználásra gyártott akkumulátorok is.

Alteo

Az átadó ünnepségen Kazincbarcika Város polgármestere Szitka Péter örömét fejezte ki, hogy több éve szoros partnerség jellemzi a város és az ALTEO kapcsolatát. Ezt támasztja alá az október 21-én aláírt tíz évre szóló hőszolgáltatási szerződés Kazincbarcika Város Önkormányzata és a cég között.
A szerdán átadott tároló kapcsán egyedülálló, hogy a kifejezetten a villamosenergia-rendszer energiatárolási feladataira fejlesztett akkumulátorok mellett elektromos autókhoz gyártottak is szerepet kapnak. Az új tárolórendszer üzemeltetése lehetőséget ad az ALTEO-nak, hogy valós körülmények között szerezzen releváns működési tapasztalatot az elektromos autókhoz gyártott akkumulátorok alternatív, a villamosenergia-rendszerben történő felhasználásáról is.
A Kazincbarcikán megvalósított villamosenergia-tárolóval,  az Alteo Magyarországon piacvezető a villamosenergia-tárolási projektek megvalósítása és üzemeltetése területén.

 

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk