https://kolorline.hu/„Múltunk és jelenünk” - Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76

„Múltunk és jelenünk” - Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Magyarország egyik első független és önálló képzőművészeti alkotóközössége, az idén 45 éves Diósgyőri Képzőművész Stúdió '76 művészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban november 4-én.

A 45 éves Nívó díjas Diósgyőri Képzőművész Stúdió '76 Múltunk és jelenünk című kiállítását a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai, Nagy Albertné és Begala Andrea Kerek Gábor Közeledő: Szonatinka Op.317 című négykezes zongora produkciója nyitotta meg.. A kiállításmegnyitón dr. Makkai Orsolya Kazincbarcika város alpolgármestere köszöntötte az alkotókat és a művészetkedvelő közönséget. Az alpolgármester köszöntőjében visszaemlékezett a Stúdió 40 éves jubileuma alkalmából rendezett Kazincbarcikai tárlatára, majd az alkotóknak megköszönte a nem mindennapi kiállítást.

Az Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 Miskolcon működésű képző- és iparművészeket tömörítő csoportosulás. Tagja között nemcsak miskolci, hanem az ország más területein élő, illetve külföldön alkotó művészek is megtalálhatóak. A csoportosulás fontos szerepet játszik Miskolc művészeti és kultúrateremtő életében. Munkájukkal évről évre számos kiállításon mutatkoznak be a közönségnek.

A Mezey István művészeti központban nyílt tárlaton összesen 20 alkotó 60 munkája tekinthető meg. A kiállítók névsora:

Bakos - Szél Kata

Béres Gyula Tamás (Fáy - díjas)

Béres János (Nívódíjas)

Boncsér Árpád (Holló László -, Brassai Sámuel -, Művészeti - és Nívódíjas)

Csontos Éva

Demeter - Pénzes Marianna

Eisele Gyula

Futó Tamás

Hadházy - Molnár Attila (Nívódíjas)

Horváth Zoltán (Nívódíjas)

Kis Mónika

Kletz - Bártfai Judit

Kletz László Lajos (MSZOSZ -, Kondor Béla -, Gyémánt - és Nívódíjas stúdióvezető)

Kókai Laura

Kopcsó Andi

Szelekovszky Magdolna

Szurdoki Judit

Técsi Ágnes

Vecsei László Ezékiel

Veres Attila

A Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 „Múltunk és jelenünk” című kiállítása december 17-éig tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központban.

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.