https://kolorline.hu/15 éves a Sajómenti Népművészeti Egyesület

15 éves a Sajómenti Népművészeti Egyesület

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 15 éves Sajómenti Népművészeti Egyesület “Értékeink” címmel nyílt kiállítása a Mezey István Művészeti Központ emeletén november 18-án.

A kiállítást Gergye Zoltán, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg. A 15 éves évfordulóját ünneplő egyesület összesen 65 főből áll. Céljuk a népi kultúra ápolása és megismertetése. Az egyesület tagjai 37 művészeti ágat képviselnek.


Fotók: Bodó József

A Sajómenti Népművészeti Egyesületben egy tag rendelkezik Népi Iparművész a Népművészet Mestere, egy tag Zilahy-díjas Népi Iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere, egy tag Az Év Ifjú Mestere és egy tag Népi Iparművész címmel.

2017 január 20-án a Magyar Kultúra Napján Kazincbarcika város önkormányzata a „KAZINCBARCIKA KÖZMŰVELŐDÉSÉÉRT” Civil – Díjban, 2019 pedig január 22-én a Magyar Kultúra Napján Kazincbaricka város önkormányzata a "BARCIKART" díjban részesítette az egyesületet.

A 15 éves Sajómenti Népművészeti Egyesület “Értékeink” című kiállítását január 7-éig tekintheti meg a művészetkedvelő közönség a Mezey István Művészeti központ emeleti kiállítótermében.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk