https://kolorline.hu/Együttműködési megállapodást írt alá a BMH Nonprofit Kft. és a Miskolci Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a BMH Nonprofit Kft. és a Miskolci Egyetem

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (BMH Nonprofit Kft.) kölcsönös előnyökön alapuló stratégiai megállapodást kötött 2021. november 18-án. Az együttműködést Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, valamint Csehovitsné Nagy Zsuzsanna, a BMH Nonprofit Kft. ügyvezetője írta alá csütörtökön.

A megállapodás fő célja, hogy tovább erősítsék a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködés kiépülését a gazdaság – beleértve a városi innovációt és a környezettudatosságot – és a felsőoktatás között – hangzott el az aláírási ceremónián.

– Az együttműködés egyik kiemelt célja, hogy megfelelően képzett szakemberek kerüljenek a munkaerőpiacra a régióban. A BMH Nonprofit Kft. nem csak gyakorlati helyet biztosít az egyetem hallgatói részére a duális képzésen keresztül, hanem a kutatás-fejlesztésben is szorosan együttműködik majd az intézménnyel. Fontosnak tartotta kiemelni továbbá a hallgatók figyelmének felhívását és bevonását is a környezetvédelembe – mondta el Prof. Dr. Horváth Zita.
– Mivel az uniós előírások 2030-ra komoly célszámokat írnak elő minden tagállamnak a hulladékhasznosítás területén, ezért nagyban számítanak a Miskolci Egyetem tudására, laboratóriumi kapacitására, hogy az új hulladékkezelési eljárások fejlesztésével segítsék a hazai a cél elérését. Emellett decemberben elindítanak egy kampányt a hulladékgyűjtés lakossági érzékenyítésére, amelyben számítanak a Miskolci Egyetem kutatóira is. Ezen túl a BMH és alvállalkozói nyitottak a hallgatók fogadására szakmai üzemlátogatásokon, de leendő munkavállalóként is – árulta el Csehovitsné Nagy Zsuzsanna.
Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja is kiemelte az alapanyag és nyersanyagszükséglet fontosságát, és ebben a hulladékok szerepét. Szerinte az egyik fő kérdéskör a tudatformálás ezen a területen.
– A hulladékok ne legyenek egyenlőek a szemét fogalmával, hiszen ma más fontos nyersanyagforrást jelentenek az elektronikai ipar, vagy akár a járműgyártás számára. – fogalmazott a dákán. A másik kérdéskör a szakemberhiány ezen a területen. Az egyetem feladata éppen ezért az utánpótlásképzés, az oktatásban és kutatásban pedig a szakmai, tudományos együttműködés. Hangsúlyozta, hogy a Miskolci Egyetemen már most is van lehetőség környezetmérnöki képzésben részt venni, és egyedüliként az országban hulladékgazdálkodási szakirányon tanulni.

További híreink

Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület – Karácsonyfa-szépségverseny

Dátum: 2021. dec 08. 10:24

Örömmel adjuk hírül, hogy a megújult Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület meghirdeti első KARÁCSONYFA-SZÉPSÉGVERSENYÉT, melyben keressük városunk legszebben feldíszített fenyőfáját, ezzel arra buzdítva minden városlakót, hogy mutassák meg másoknak is, hogy kezük munkája milyen szépen ragyogja be a szeretet ünnepét.

Baleset miatti forgalomelterelés az Egressy út 26-os főút és Jószerencsét út közti szakaszán

Dátum: 2021. dec 07. 17:25

Öt óra előtt nem sokkal egy személygépkocsi gyalogost gázolt az Egressy úton, a 26. sz. főútról a Jószerencsét út felé haladva. A gyalogos sérüléseit a mentőszolgálat kiérkező munkatársai látják el. A helyszínt rendőrök bíztosítják és a rendészet munkatársai is segítenek a forgalom elterelésében. A helyszínelés idejére az útszakaszt lezárták, a Jószerencsét utat a Tóth Árpád útról lehet megközelíteni. Cikkünket a legújabb információk birtokában folyamatosan frissítjük.

Jótékony futók Kazincbarcikán

Dátum: 2021. dec 07. 14:51

Idén a Télapó indította el a Mikulás-kocogást december 6-na a megújult Fő téren. A népszerű sportrendezvényre szép számban érkeztek nevezők, hiszen több, mint 120 Mikulás-csomag gyűlt össze, amit a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ a Nagycsaládosok Karácsonyán oszt szét a rászoruló családok közt.

A VRCK adománya a rászorulóknak

Dátum: 2021. dec 07. 13:51

A Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika a hétfői mérkőzése alatt adománygyűjtést is szervezett, és idén is rengeteg felajánlás gyűlt össze a kazincbarcikai rászoruló családok részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk