https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. november 26.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. november 26.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött
személyek száma a negyedik hullámban: 334 fő
a gyógyult betegek száma: 540 fő
az elhunytak száma: 16 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A koronavírus delta variánsának gyors terjedése miatt mostanra hazánkat is elérte a járvány negyedik hulláma. Az átoltottság aránya az országban viszonylag magas, ennek ellenére a fertőzésveszély nem szűnt meg. A szakemberek véleménye szerint a beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, de az ő esetükben a betegség kialakulásának a kockázata kisebb és jóval enyhébb lefolyású, mint az oltatlanoknál. Az oltatlanok – különös tekintettel az idősebb korosztályra – sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ugyanis az új mutáns kikerülve az immunrendszert, könnyebben megtámadhatja a sejteket és gyorsabban el is szaporodhat, ezáltal súlyosabb tüneteket okoz.
A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. A higiéniai szabályok (rendszeres kézfertőtlenítés, alapos kézmosás, testi kontaktok minimálisra való csökkentése) betartásával csökkenthető a megbetegedés esélye.


A Kazincbarcikai Kórház vezetőjének döntése alapján hétfőtől szünetel az intézmény gyermekgyógyászati és gyermeksürgősségi szakrendelése

Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház főigazgatójának döntése alapján a kórház gyermekgyógyászati és gyermeksürgősségi szakrendelése 2021. november 29. napjától határozatlan ideig szünetel. A kazincbarcikai és a környező települések háziorvosait és gyermekorvosait is kiértesítették az ellátás szüneteléséről.


Jövő héten folytatódik az oltási akció, regisztráció nélkül is felvehetők a vakcinák a Kazincbarcikai Kórházban

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében meghirdetett oltási akcióhét tovább folytatódik, december 5-éig várják a Kazincbarcikai Kórházba az eddig még oltatlanokat vagy azokat, akik a második, esetleg harmadik oltást kívánják felvenni. A járóbeteg szakrendelő földszinti részén kialakított oltópontokat 7.00 órától 19.00 óráig lehet felkeresni. Az oltatlanok ebben az időszakban kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglaló javasolt akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A statisztikák szerint a beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, míg az oltatlanok esetében ez a szám tízszeres. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni a vakcinákat.


Hétfőtől kötelező a maszk viselése a polgármesteri hivatal házasságkötő termében

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében november 29-étől a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal (Kazincbarcika, Fő tér 4.) házasságkötő termében a szertartás alatt kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése. A teremben a 1,5 méteres távolság betartása miatt a vendégeknek csak minden második széket szabad használniuk, valamint álló személy nem tartózkodhat a helyiségben.


Több óvodai csoportból és iskolai osztályból kerültek gyerekek karanténba, valamint két osztály tért át digitális oktatásra

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ I-es és II-es Számú Bölcsődéjében minden csoport működik.
A Kazincbarcikai Összevont Óvodák Füzike Tagóvodájában egy dolgozó COVID-fertőzöttsége miatt 2 csoportból az érintett gyerekek karanténba kerültek november 28-áig. A Nefelejcs Tagóvodában egy dolgozó pozitív koronavírus-tesztje miatt egy csoportból az érintett gyerekek szintén karanténban vannak november 28-áig.
Az egyházi fenntartású Eszterlánc Óvodában és az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában minden csoport működik.
A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhelyintézményében egy elsős osztály karanténban van, egy osztály digitális oktatásra tért át. A Dózsa György Tagiskola egyik osztálya szintén digitális oktatásra tért át.
A Kazinczy Ferenc Tagiskola egy osztályában az oltatlan tanulók karanténban vannak.
Az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában normál rend szerint folyik az oktatás.
Az Irinyi János Református Oktatási Központban két dolgozó van karanténban, az intézményben normál rend szerint folyik az oktatás.
A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban 2 diák, 1 főállású és egy óraadó pedagógus igazolt koronavírus-fertőzött. COVID-érintettség miatt 18 tanuló került karanténba.
Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától és az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolájától nem kaptunk tájékoztatást.
A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban 1 pedagógus és hat osztályból 11 diák koronavírus-tesztje lett pozitív, az intézményben normál rend szerint folyik az oktatás.
Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 3 pedagógus van COVID- érintettség miatt karanténban.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!

Az önkormányzati fenntartású I. és II. Számú Bölcsődében, valamint a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben a belépéskor kötelező kézfertőtlenítésen, a szigorú protokoll szerinti, napi többszöri felületfertőtlenítésen kívül az önkormányzat kérésére rendszeresen végeznek úgynevezett ködképzéses levegő- és felületfertőtlenítést is a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében.


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester
Dr. Makkai Orsolya alpolgármester

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk