https://kolorline.hu/Jó úton a cél felé

Jó úton a cél felé

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorcity Kazincbarcika SC a 18. helyen zárta a tavalyi NB II-es bajnokságot, így a csapat négy szezont követően búcsúzni kényszerült a másodosztály küzdelmeitől. A Kazincbarcika a kiesést követően egyértelmű célként jelölte meg a mielőbbi visszajutást. Egy szinte teljesen megújult kerettel és új edzői stábbal vágtak neki a az NB III-ra való felkészülésnek.

A KBSC NB II-es keretéből csupán egy játékossal számolhattak, a 2021. augusztus 26-án, a Dorogi FC elleni bajnokin megsérült Heil Valterrel, aki hosszú rehabilitáció után szinte napra pontosan egy évet követően tértethetett vissza a pályára. Heil az ötödik fordulóban megrendezett Sényő-Carnifex FC elleni bajnokin állt be elsőként csereként. A Kazincbarcikánál azonban több játékost is ismerősként köszönthettek a szurkolók, Szemere Balázs, Süttő Attila, Ádám Ferenc József, Kristófi Sándor és Fila Károly is erősítették már korábban a kék-sárgák keretét. A számos érkező játékos mellett új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére, Varga Attila személyében rutinos mester érkezett a csapathoz. Az 51 éves UEFA Pro Licences sportszakember munkáját másodedzőként Sorin Cigan, illetve kapusedzőként Botló Ádám segítik a szezonban.

A Kazincbarcika új edzői stábja és játékosai a felkészülés ideje alatt is bizonyítottak, majd a szezon első mérkőzésein már biztosra vehették a csapat szurkolói, hogy klubjuk jó úton halad a kitűzött cél felé. Az első fordulóban legyőzték a Tiszafüredet, majd azt követően a DVSC II-től is három ponttal utazhattak haza. A hazai pályán megrendezett Újpest II. elleni mérkőzésen azonban az ellenfél utolsó percben szerzett gólja miatt osztozkodni kényszerültek a pontokon. Az esetet követően a labdarúgókban még inkább égett a bizonyítási vágy, így hétről-hétre megkettőzött erővel játszottak soros ellenfeleik ellen, ennek zsinórban tíz győztes mérkőzés lett az eredménye. A KBSC legyőzte a Tállya, a Sényő, az SBTC, a DVTK II. , a Törökszentmiklós, a Hidasnémeti, a Putnok, a Jászberény csapatait, illetve két legfőbb riválisát a DEAC-ot és az addig veretlen BKV Előrét. A BKV elleni győzelmet követően élre állt a Barcika, azonban az öröm nem tartott sokáig, hiszen a tizennegyedik fordulóban a Kisvárda II. otthonában könyvelhették el első és azóta is egyetlen vereségüket. A csorbát viszont hamar sikerült kiküszöbölniük, hiszen az Eger, a Tiszaújváros, a Hajdúszoboszló és a Füzesgyarmat együttesei ellen is három-három pontot szereztek. A Kolorcity Kazincbarcika jelenleg hat pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát és az NB III Keleti csoportjának legjobb mutatójával rendelkezik, tizenhat győzelmükhöz csupán egy döntetlen és egy vereség adódik, lőtt és kapott gólokat illetően is az első helyen vannak, a Barcika játékosai ötvennégyszer voltak eddig eredményesek és az ellenfelek csupán nyolcszor találtak be a Fila vagy Megyeri által őrzött barcikai kapuba. A házi góllövőlistát Laczkó Milán vezeti tizenhat találattal, őt héttel követi Ádám Ferenc, majd öttel Süttő Attila. A tizennyolc forduló alatt Kovács Dávid négyszer volt eredményes, Vladul Stefan és Szabó Balázs három-három gólt jegyeznek, Schildkraut Krisztián, Bartos Julián, Dvorschák Gábor, Ur László és Szemere Balázs pedig kettő-kettővel járultak hozzá az összesen ötvennégy találathoz.

A Kolorcity Kazincbarcika SC a bajnokság mellett a MOL Magyar Kupa 2021/2022-es idényében is szárnyal. Az első fordulóban Vladul Stefan és Kálmán Szilárd góljaival győzték le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Csengert, majd hazai pályán a szintén NB III-as Hidasnémeti ellen 4:0-s végeredménnyel vívták ki a továbbjutást (gólok: Kálmán Szilárd- 2, Vladul Stefan, Kristófi Sándor –büntető). A két könnyebb ellenfelet követően két NB II-es csapat ellen is bizonyítottak, először Schildkraut és Dvorschák góljainak köszönhetően legyőzték a Szolnokot, azt követően pedig egy, az M4 Sport által is közvetített megyei rangadón a DVTK csapata felett győzedelmeskedve jutottak a legjobb tizenhat közé (gólok: Székely Krisztián, Nagy János, Vladul Stefan). A Kolorcity Kazincbarcika SC februárban a Cegléd otthonában folytathatja a MOL Magyar Kupa sorozatát.

A csapat idén még két bajnoki mérkőzést játszik, az utolsó őszi fordulóban a Békéscsaba 1912 Előre II. vendégei lesznek, majd egy tavaszról előrehozott mérkőzésre utaznak Tiszafüredre. A Kazincbarcika január elején kezdi majd meg a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. 

– Rengeteg mérkőzést kellett játszanunk, a versenynaptár túl sűrű volt. Nagyon örülök, hogy az elmúlt időben nem volt túl sok problémánk. A csapat jó formát mutatott az egész szezonban, a játékosok motiváltak, elkötelezettek a sikerre, készen állunk, és remélem, hogy folytatni tudjuk a remek sorozatunkat, amit ebben a félévben mutattunk. Célunk a bajnoki cím megszerzése! Köszönettel tartozunk a város, a vezetők és a szurkolók támogatásáért! –értékelte a mögöttük álló fél évet Varga Attila, a csapat vezetőedzője. (Szabó Noémi – kbsc.hu)

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk