https://kolorline.hu/Új csarnok a birkózóknak és súlyemelőknek

Új csarnok a birkózóknak és súlyemelőknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Régi álmuk válhat valóra a kazincbarcikai birkózóknak és súlyemelőknek, hiszen a tervek szerint jövő nyárra egy vadonatúj sportlétesítménybe költözhetnek a szakág kimagasló eredményeit elérő sportolói. A csarnok, ami a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok bővítése lesz a súlyemelők és birkózók színvonalas edzését szolgálja majd.

A súlyemelő és a birkózó szakosztály hosszú évek óta öregbíti Kazincbarcika és az ország hírnevét is, nem kis szerepet vállalva abban, hogy településünk elnyerte a Nemzeti Sportváros címet. Bár nem látványcsapatsportágakról van szó, Kazincbarcikán mégis a kiemelten támogatott sportágak közé tartoznak. Kazincbarcika Város Önkormányzatának, és az országos szövetségnek, köszönhetően közös sikerként könyvelhető el a már régóta várt létesítmény építése.

– A minden igényt kielégítő csarnoknak köszönhetően, az amúgy is magas színvonalon működő egyesületek jövője, akár harminc, negyven évre is biztosítva van – nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

Birkózóink már a várossá alakulás éveitől megmutatták tehetségüket. A KMTK, majd a KVSE színeiben a versenyzők egészen az NB I-ig jutottak. Kazincbarcika sporttörténetének másik legsikeresebb szakága pedig az 1974-ben megalakult súlyemelő szakosztály. 

Fennállásuk óta mindkét sportág csapatából kerültek ki országos, Európa- és világbajnokságon előkelő helyezést elérő sportolók. Az utánpótlás-nevelést előtérbe helyező szakosztályok eredményeit és szakmai munkáját a szakszövetségek is elismerik. A sportágak „térképén” kiemelt helyszínként szerepel a város. Itt szervezték meg 2008-ban a masters-világbajnokságot, valamint 2014-ben a masters-Európa-bajnokságot. A KVSE pedig évente 170-210 fős versenyzői létszámmail rendezi a régió legnagyobb birkózó versenyeit Munkácsy Dezső egykori kiváló edző tiszteletére.
– A beruházás stratégiai fontosságú városunk sportkoncepciójában. Pátrovics Géza és Kónya Lajos elvitathatatlan sikereket értek el mind a versenysportban, mind az utánpótlás nevelésben. Az önkormányzatunk évek óta kiemelten foglalkozik azzal, hogy méltó helyszínt biztosítson mindkét sportág versenyzőinek és az utánpótlás sportolóknak – emelte ki Kazincbarcika város polgármestere. 
A most elkezdődött kivitelezési munkálatok során 504 m² alapterületen, a meglévő csarnok kiegészítéseként épül meg a szigetelt épületrész, amely modern, speciálisan a birkózóknak és súlyemelőknek lesz kialakítva, ahol mind az edzésekhez mind versenyekhez adott lesz az infrastruktúra.

építkezés

Pátrovics Géza, a KVSE súlyemelő szakosztályának vezetője örömét fejezte ki, hogy a csarnok átadása után ideális körülmények között folytathatják munkájukat. A szakosztályvezető kiemelte, hogy a kazincbarcikai súlyemelők folyamatosan a hazai élmezőnyben vannak, ezeket az eredményeket még tovább fogja erősíteni a leendő csarnok. 
Kónya Lajos, a KVSE birkózó szakosztály vezetőedzője fontosnak tartja, hogy közvetlenül a Kazinczy Ferenc Tagiskola szomszédságában épül meg a csarnok, hiszen az utánpótlás biztosítását elősegítve, ebből az intézményből sok birkózópalánta kerülhet majd ki a közeljövőben is.
– Az 1957-ben alakult szakosztály jelenleg a legtöbb utánpótláskorú gyerekkel foglalkozik a városban, akik között vannak olyanok, akik országos eredményeket érnek el. Az elmúlt időszakban magyar bajnokot, válogatott sportolót is kineveltünk. Az újonnan épülő csarnok pedig ideális helyszínt fog biztosítani, hogy tovább folytassuk a sikeres munkánkat – fejtette ki a vezetőedző.
A várhatóan 2022 nyár közepére megépülő létesítményben erőnléti sarkot, szertárt, irodát, gyakorlószőnyeget, szabványos birkózószőnyeget és súlyemelőtermet alakítanak majd ki.

birkózócsarnok

 

További híreink

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk