https://kolorline.hu/Minden a KolorApp-ról

Minden a KolorApp-ról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Csaknem négy évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel.

Kazincbarcika Város Önkormányzata még 2017-ben a városi tulajdonban lévő Barcika Centrum Kft.-t bízta meg a projekt kidolgozásával és megvalósításával. 2018 januárjában el is indult a modern, rendkívül könnyen kezelhető KolorAPP, amely mára rengeteg hasznos funkcióval bővült.
Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével néhány gombnyomással üzenhetnek a felhasználók például, ha valahol balesetveszélyes utcabútort látnak, illegálisan lerakott szemetet észlelnek, vagy bármilyen rendellenességet vesznek észre Kazincbarcikán – ismertette az applikáció működését Halász Béla, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője. Az észlelt hibákat névvel, vagy akár név nélkül, fotóval bárki jelentheti a városüzemeltetés felé, amiről visszajelzést is kap. A jelzést rövid időn belül ellenőrzik a szakemberek, és a probléma megoldásában érintett szolgáltatót értesítik a hibáról. A végeredményről pedig tájékoztatják bejelentőt. 
Például, ha egy megrongálódott villamos szekrényt látunk, lefotózzuk, az applikáció segítségével elküldjük a képet a hely címével vagy koordinátáival, akkor az észlelt hibáról értesítik a szakembereket, akik megjavítják vagy kicserélik a hibás berendezést. A folyamatról és a hiba elhárításáról visszajelzést is kapunk mobilkészülékünkre.

kolorapp

Már több ezren használják a KolorAPP-ot!

Az indulása óta az applikáción keresztül csaknem 4000 bejelentés érkezett, iOS-rendszerre közel 1000-en, androidos készülékekre pedig több mint 5000-en töltötték le a KolorApp-ot. A statisztikai adatokból az látszik, hogy hamar népszerűvé vált az új rendszer. 
A téma kapcsán dr. Bakk Richárd rendőr alezredes, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy a városban jónak és stabilnak jellemezhető a közbiztonság, de mint minden hasonló méretű településen, előfordulnak rongálások. Ilyen esetekben nagyon hasznos a KolorApp, hiszen egy-egy bejelentés alkalmával az adott területre jobban tudnak fókuszálni a rend őrei, és a korai jelzéssel nő az esélye annak is, hogy az elkövető kézre kerül. 
Fodor Gábor, a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője hozzátette, hogy az applikációnak köszönhetően jelentősen javult a parkolási morál is a városban. A jelzések alapján tett intézkedések az évek alatt meghozták az eredményt, egyre kevesebben parkolnak úgy, hogy azzal másokat akadályozzanak a közlekedésben.
Dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika város alpolgármestere kiemelte, hogy a KolorApp fejlesztése folyamatos, hiszen a fejlesztők szerették volna, ha a lakosság nemcsak városüzemeltetési feladatokban nyújthatna segítséget, hanem egy felületen értesülhetnének minden őket érintő információról, hírről. Az alkalmazáson keresztül olvashatók a Kolorline legfontosabb hírei, közleményei és a városi kulturális, szórakoztató és sportprogramok közül is válogathatunk. 
A felhasználók többek között közvetlen, úgynevezett push üzenetet kapnak a városi közlekedést érintő forgalmirend-változásokról, útlezárásokról, balesetekről, így elkerülhetik a kialakuló forgalmi dugókat és alternatív útvonalon közelíthetik meg úticéljukat. 
A KolorAPP a mindennapi ügyintézésekben szintén segítséget nyújt, megtalálhatjuk benne az ügyeletes gyógyszertár, a szolgáltatók és intézmények elérhetőségeit és nyitvatartását.
Az applikáción keresztül városfejlesztési javaslatok is érkeztek a rendszerbe, tette hozzá Klimon István alpolgármester, aki egyébként aktív felhasználó is. Az elmúlt időszakban több ezer probléma oldódott meg a lakossági bejelentéseknek köszönhetően, hiszen a KolorAPP-on keresztül közvetlenül azokhoz az illetékesekhez jutott el a panasz, akik megoldhatják azt. 
A városlakók több esetben is közvetlen visszajelzést küldtek az applikáción keresztül az üzemeltetők felé, amelyek kivétel nélkül pozitívak voltak. A felhasználók örülnek a kommunikációs csatornának, mivel könnyen, gyorsan használható és visszajelzést kapnak az adott bejelentésről.

 

Töltsék le és próbálják ki bátran a KolorAppot!

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk