https://kolorline.hu/A szilveszteri tüzijátékozás legfontosabb szabályai

A szilveszteri tüzijátékozás legfontosabb szabályai

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tavalyi - járvány elleni védekezés jegyében hozott - általános tilalommal szemben, idén szilveszterkor szabadon lehet értékesíteni és felhasználni a különböző pirotechnikai eszközöket, persze csak a szabályokat betartva. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amivel érdemes tisztában lenni azoknak, akik az új évet tüzijátékozással szeretnék köszönteni.

Petárdát továbbra is TILOS vásárolni, birtokolni és felhasználni!
Akit petárdázáson kapnak, annak szabálysértési eljárás keretében akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak.

Pirotechnikai termékeket kizárólag hivatalos működési engedéllyel rendelkező üzletből vásárolhatunk, mely az év utolsó napjaiban jellemzően bevásárlóközpontok környékén felállított konténerekben szokott lenni.
Az eszközök megvásárlására, birtoklására, illetve tárolására a nagykorúaknak december 28 - 31. között van lehetőségük, felhasználni ezeket pedig kizárólag szilveszter napján este 18:00 órától január elsején reggel 6:00 óráig lehet!
A fel nem használt, illetve hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket 2022. január 5-én éjfélig vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen és extra költség felszámolása nélkül visszavenni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az eszközök ugyan a szórakozásunkat szolgálják, mégis, ha nem megfelelően, az általános szabályokat és óvintézkedéseket betartva használjuk, könnyen balesetet okozhatnak. Saját magunk és mások biztonsága érdekében a használati utasítást mindig olvassuk el és tartsuk be a benne foglaltakat!

 

További híreink

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk