https://kolorline.hu/A szilveszteri tüzijátékozás legfontosabb szabályai

A szilveszteri tüzijátékozás legfontosabb szabályai

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A tavalyi - járvány elleni védekezés jegyében hozott - általános tilalommal szemben, idén szilveszterkor szabadon lehet értékesíteni és felhasználni a különböző pirotechnikai eszközöket, persze csak a szabályokat betartva. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, amivel érdemes tisztában lenni azoknak, akik az új évet tüzijátékozással szeretnék köszönteni.

Petárdát továbbra is TILOS vásárolni, birtokolni és felhasználni!
Akit petárdázáson kapnak, annak szabálysértési eljárás keretében akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak.

Pirotechnikai termékeket kizárólag hivatalos működési engedéllyel rendelkező üzletből vásárolhatunk, mely az év utolsó napjaiban jellemzően bevásárlóközpontok környékén felállított konténerekben szokott lenni.
Az eszközök megvásárlására, birtoklására, illetve tárolására a nagykorúaknak december 28 - 31. között van lehetőségük, felhasználni ezeket pedig kizárólag szilveszter napján este 18:00 órától január elsején reggel 6:00 óráig lehet!
A fel nem használt, illetve hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket 2022. január 5-én éjfélig vissza kell vinni a forgalmazónak, aki köteles azt térítésmentesen és extra költség felszámolása nélkül visszavenni.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az eszközök ugyan a szórakozásunkat szolgálják, mégis, ha nem megfelelően, az általános szabályokat és óvintézkedéseket betartva használjuk, könnyen balesetet okozhatnak. Saját magunk és mások biztonsága érdekében a használati utasítást mindig olvassuk el és tartsuk be a benne foglaltakat!

 

További híreink

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk