https://kolorline.hu/A félévzárásra készülnek az általános iskolákban

A félévzárásra készülnek az általános iskolákban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A téli szünetet követően zökkenőmentesen indult el az oktatás a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben. Az iskolákban a továbbiakban is érvényben vannak a járványügyi protokollok.

A szünet után, újra gyermek zsivajjal telt meg a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagintézményei. Szinte teljes létszámmal tértek vissza a gyermekek az iskolába, árulta el Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette, az intézményekben teljes gőzzel folyik a munka, egészségesek a gyerekek, illetve a kollégák is, így rendben zajlik az oktatás.

Az általános iskolákban most a tanulásé a főszerep, hiszen nemsokára itt a félév vége, ami a nyolcadikosok esetében jelentős, mivel ők ráadásul január 22-én írják a középiskolai írásbeli felvételiket. A tanulás mellett az iskolai farsang jelenthet egy kis kikapcsolódást majd a gyermekek számára. Az alsósok esetében osztályonként, a felsősök esetében pedig évfolyamonként rendezik meg a farsangi mulatságokat, hiszen ők a mindennapokban is keverednek a csoportbontások miatt.

Az intézményben továbbra is élnek a járványügyi protokollok, így a december 1-től bevezetett szabály szerint, a szülők csak oltási igazolvánnyal, előre egyeztetett időpontban léphetnek be az iskolákba, ami befolyásolja a félév utáni szülői értekezleteket is.

Kondorné Sztojka Ágnes elmondása szerint a szülői értekezletek online módon fognak zajlani. Azok, akik ehhez technikai okok miatt nem tudnak csatlakozni, és rendelkeznek oltási igazolvánnyal, előre egyeztetett időpontban az iskolában vehetnek részt a szülői értekezleten, akiknek viszont nincs, azokkal telefonon keresztül fogja felvenni az iskola a kapcsolatot.

A járványügyi protokollok szerint a továbbiakban is kötelező belépésnél a testhőmérsékletmérés, valamint a kézfertőtlenítés, a felületfertőtlenítést pedig folyamatosan végzik az intézmény munkatársai.

 

További híreink

Szász szőnyegkiállítás nyílt a Mezeyben

Dátum: 2022. jan 25. 12:00

„Szász szőnyegek" címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban január 21-én. A tárlaton Vámos Arnold tulajdonában lévő Szász Endre festőművész által tervezett faliszőnyegeket csodálhatja meg a művészetkedvelő közönség.

Megkezdődött a vízi komplexum építése

Dátum: 2022. jan 25. 09:58

2022 januárjában - a terveknek megfelelően - átadták a Csónakázó-tó melletti füves területet a kivitelezési munkálatok megkezdéséhez, hogy megvalósulhasson az elmúlt évek legnagyobb városi beruházása: a kazincbarcikai vízi komplexum megépítése.

Már lehet jelentkezni az idei rejtvényfejtő versenyre

Dátum: 2022. jan 24. 15:59

Idén ötödik alkalommal szervez rejtvényfejtő versenyt az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Nonrpofit Kft. február 11-én. Jelentkezni és regisztrálni a (+36) (48) 310-116-os telefonszámon, vagy a rejtveny@kolorcity.hu e-mail-címen lehet, 2022. február 4. (péntek) 16:00 óráig!

Szeptemberben indulhat a vegyészmérnöki egyetemi alapképzés Kazincbarcikán

Dátum: 2022. jan 24. 12:56

Már lehet jelentkezni a Kazincbarcikán induló vegyészmérnöki egyetemi alapképzésre. A Miskolci Egyetem, a Tiszáninneni Református Egyházkerület, a Wanhua BorsodChem Zrt. és Kazincbarcika Város Önkormányzata összefogásával és együttműködésével idén szeptemberben itt, helyben, az Irinyi János Református Oktatási Központban kezdhetik meg egyetemi tanulmányaikat azok, akik ezen a területen szeretnék elkezdeni vagy folytatni karrierjüket. Ráadásul a gyakorlati képzésüket a későbbi esetleges munkahelyük, a helyi vegyipari óriáscég biztosítja.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk