https://kolorline.hu/A félévzárásra készülnek az általános iskolákban

A félévzárásra készülnek az általános iskolákban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A téli szünetet követően zökkenőmentesen indult el az oktatás a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben. Az iskolákban a továbbiakban is érvényben vannak a járványügyi protokollok.

A szünet után, újra gyermek zsivajjal telt meg a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagintézményei. Szinte teljes létszámmal tértek vissza a gyermekek az iskolába, árulta el Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója, aki hozzátette, az intézményekben teljes gőzzel folyik a munka, egészségesek a gyerekek, illetve a kollégák is, így rendben zajlik az oktatás.

Az általános iskolákban most a tanulásé a főszerep, hiszen nemsokára itt a félév vége, ami a nyolcadikosok esetében jelentős, mivel ők ráadásul január 22-én írják a középiskolai írásbeli felvételiket. A tanulás mellett az iskolai farsang jelenthet egy kis kikapcsolódást majd a gyermekek számára. Az alsósok esetében osztályonként, a felsősök esetében pedig évfolyamonként rendezik meg a farsangi mulatságokat, hiszen ők a mindennapokban is keverednek a csoportbontások miatt.

Az intézményben továbbra is élnek a járványügyi protokollok, így a december 1-től bevezetett szabály szerint, a szülők csak oltási igazolvánnyal, előre egyeztetett időpontban léphetnek be az iskolákba, ami befolyásolja a félév utáni szülői értekezleteket is.

Kondorné Sztojka Ágnes elmondása szerint a szülői értekezletek online módon fognak zajlani. Azok, akik ehhez technikai okok miatt nem tudnak csatlakozni, és rendelkeznek oltási igazolvánnyal, előre egyeztetett időpontban az iskolában vehetnek részt a szülői értekezleten, akiknek viszont nincs, azokkal telefonon keresztül fogja felvenni az iskola a kapcsolatot.

A járványügyi protokollok szerint a továbbiakban is kötelező belépésnél a testhőmérsékletmérés, valamint a kézfertőtlenítés, a felületfertőtlenítést pedig folyamatosan végzik az intézmény munkatársai.

 

További híreink

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk