https://kolorline.hu/Megkezdődött a vízi komplexum építése

Megkezdődött a vízi komplexum építése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2022 januárjában - a terveknek megfelelően - átadták a Csónakázó-tó melletti füves területet a kivitelezési munkálatok megkezdéséhez, hogy megvalósulhasson az elmúlt évek legnagyobb városi beruházása: a kazincbarcikai vízi komplexum megépítése.

Az első ütem 6,6 milliárd forintból valósul meg Kazincbarcika Város Önkormányzata, az EMMI, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Borsodchem Zrt. és a KSK Delfin Vízisport Klub együttműködésének köszönhetően.

„Egy új, minden igényt kielégítő vízi komplexumra nagy szüksége van a városban élőknek, ennek többször, több fórumon is hangot adtak az emberek. Régóta tervben van ez a projekt, ám azt tudni kell, hogy egy ekkora volumenű beruházás előkészítése nagyon hosszú folyamat. Sok szereplő összefogása és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. A városban élők ebből eddig nem láthattak sokat, hiszen a munka a háttérben, az íróasztaloknál folyt. Hosszú tárgyalásokon, bonyolult közbeszerzési eljárásokon vagyunk túl, de most végre megmutatkoznak a fizikailag látható jelei is a haladásnak: elindult az építkezés, egy olyan komplexum megalkotása, ami remélhetőleg hosszú évtizedekig fogja szolgálni a városban és a térségben élők kikapcsolódását.” – mondta el Szitka Péter polgármester a projektről.

„Óriási öröm ez számunkra, hiszen a jelenleg rendelkezésre álló vizfelületek többszöröse lesz elérhető a városban úszni vágyók számára, nem beszélve az egyéb, kikapcsolódást segítő lehetőségekről.” – tette hozzá Halász Béla, a KSK Delfin Vízisport Klub elnöke.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki a projekt kapcsán: "Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem csupán Kazincbarcika, de a térség egyik legnagyobb beruházása is, ami nem valósulhatott volna meg, ha nincs ez a példaértékű összefogás a Városi Önkormányzat és a többi intézmény és szervezet között, akik ebben részt vettek. Nagy jelentősége volt a TAO pénzek által nyílt lehetőségek kiaknázásának is, nagyon jó helyre kerül ez a forrás. Kívánom, hogy mihamarabb elkészüljön a létesítmény, mindannyiunk legnagyobb örömére!”

Kruppa László, a BorsodChem vezérigazgatója így fogalmazott: „A BorsodChem elkötelezett támogatója az egészséges életmódnak, a sportnak és különösen a tömegsportnak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében, a társasági adó előírásai alapján nyújtható finanszírozás keretében tudtunk hozzájárulni a fejlesztéshez, mintegy 4 milliárd forinttal. Örömünkre szolgál, hogy olyan előre mutató projektben vehetünk részt finanszírozóként, mint a vízi komplexum építése és reméljük, hogy sok kazincbarcikai lakos és BorsodChem-es dolgozó leli majd örömét az új létesítményben.”

A decemberi szerződés aláírását követően, január elején újabb mérföldkőhöz érkezett a beruházás: a munkaterület átadásával lehetőség nyílt az építkezés megkezdésére, mely január 24-én, hétfőn el is indult. A munkálatok az első ütemben várhatóan 20 hónapon át, tehát 2023 szeptember végéig fognak tartani.

„A több, mint 8000 négyzetméter alapterületen az építkezés két ütemben fog megvalósulni.
Az első utemben leginkább a sportolást és tanulást, míg a második ütemben a kikapcsolódást segítő helyszínek létrehozásán lesz a hangsúly." - fogalmazott a 3H építésziroda ügyvezetője, Gunther Zsolt.

Az első ütemben a teljes szerkezet megépül, illetve kialakításra kerül az uszodai rész.
Itt fog helyet kapni az 50 méteres versenymedence, valamint két állítható vízmélységű tanmedence is. A második ütemben a wellness- és rekreációsrészleg, finn- és infraszauna, sószoba, edzőterem és rendezvényhelyszín megépítésére fog sor kerülni. A külső területen pedig lehetőség nyílik olyan további strandelemek létrehozására, mint például a kültéri - és élménymedence.

Gunther Zsolt hozzátette, a tervezésnél arra is figyeltek, hogy Kolorcity nevéhez hűen a színek is megjelenjenek az épületben: „Bár kívülről visszafogott konstrukciót láthatunk majd, belül a színes város koncepció is helyet kap, ami főleg sötétben lesz látványos, amikor a belülről megvilágított épület kifelé is többféle színben fog pompázni.”

Farkas László, a projektet kivitelező FK Raszter Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Bár már van tapasztalatunk hasonló projektek megvalósításában, mégis kihívást jelent számunkra egy ekkora volumenű, több milliárd forintos beruházás és minden erőforrásunkkal erre a projektre fogunk koncentrálni, hogy nem csupán minőségben, de időben is tartani tudjuk a vállaltakat.”

csoportkép

 

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk