https://kolorline.hu/A magyar katolikus jelenlétről a világban

A magyar katolikus jelenlétről a világban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A „Magyar katolikus jelenlét a világban” című vándorkiállítás január 20-án nyílt meg Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportcsarnokban.

Ábrahám Béla a kazincbarcikai szalézi rendház igazgatója köszöntötte először a nagyérdeműt, majd a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai zenei kíséretét hallgathatták meg a látogatók. A köszöntők sorát Klimon István Kazincbarcika város alpolgármestere nyitotta, aki a színes és sokrétű szalézi jelenlétre helyezte a hangsúlyt, ami tökéletesen illeszkedik a város profiljába.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, hogy az éppen zajló ökumenikus imahét időszakában, mint református tiszteletes és mint keresztény képviselő is jelen van, mindkét minőségében fontos szerepet játszik az egyház, így külön örül, hogy együtt ünnepelhet a jelenlévőkkel.
Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vallásdiplomáciai főtanácsadója, mint a vándorkiállítás gazdája kitért arra, hogy a tavaly megrendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készült tárlat létrejöttében rengeteg diplomata, nagykövet, számos utazó kolléga munkája, megannyi archívum, levéltár, anekdota leporolása és elfeledett esemény, személy „újra feltalálása” játszott szerepet. Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő az angyali kör szerepét domborította ki köszöntőjében.
Andrásfalvy János szalézi tartományfőnök atya pedig az egység fontosságára hívta fel a figyelmet.
A kiállítás február 15-ig tekinthető meg a Don Bosco Sportközpontban Kazincbarcikán. (szaleziak.hu)

További híreink

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk