https://kolorline.hu/Ádám Ferenc büntetőjével a Barcika jutott a legjobb nyolc közé

Ádám Ferenc büntetőjével a Barcika jutott a legjobb nyolc közé

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A labdarúgó MOL Magyar Kupa első nyolcaddöntőjét két harmadosztályú csapat vívta. A Közép csoport 15. helyzettje a Cegléd, a Keleti csoport listavezetőjét, a Kolorcity Kazincbarcikát fogadta. A találkozó sokáig eseménytelenül telt, egészen a 68. percig, amikor Ádám Ferenc góljával vezetést szerzett a vendégcsapat. A Barcika egy perc múlva emberhátrányba került, de megtudta őrizni előnyét és 1–0-s győzelmével a legjobb nyolc közé jutott.

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
CEGLÉDI VSE (NB III)–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC (NB III) 0–1 (0–0)
Cegléd, 
Zsengellér Gyula Sporttelep, 350 néző. Vezette: Takács Tamás (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
CEGLÉD: Mikler D. – Bagó, Kocsis B., Szabó R., Polyák – Kuti K. (Kelemen L., 88.), Markó – Annus, Ficsor, Ángyán (Pleszkán, 57.) – Hamar Á. (Horváth B., 78.) Vezetőedző: Ványi Zsolt
KAZINCBARCIKA: Megyeri – Szemere B., Ur, Heil, Süttő – Nagy J., Szabó B. – Székely K., Ádám F. (Keményffy, 83.), Kovács D. (Dvorschák, 72.) – Kristófi (Vladul, 90+2.) Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Ádám F. (68. – 11-esből)
Kiállítva: Süttő (69.)


MESTERMÉRLEG
Ványi Zsolt: – Fegyelmezetten játszottunk, a fiúk betartották, amit kértem, de probléma volt, hogy sokszor veszítettünk labdát, illetve a megszerzett labdákat könnyen eladtuk. Emberelőnyben aztán már másik meccs lett ebből, voltak is lehetőségeink, hogy hosszabbításra mentsük a meccset. Sajnálom, hogy egy tizenegyesgóllal estünk ki a kupából.
Varga Attila: – Küzdöttünk a széllel, amihez az első félidőben sokáig nem tudtunk alkalmazkodni. A szünet után felpörögtünk és sokkal minőségibb játékot nyújtottunk, de a kiállítás megnehezítette a dolgunkat. A piros lap után személyi és taktikai alapelvekben is váltottunk, és kijelenthető, hogy végül megérdemelten jutottunk tovább. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Két harmadosztályú csapat, a Cegléd és a Kazincbarcika összecsapása jelentette a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek kezdetét. Az első félidő eseménytelenül telt, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a 45 perc során.

A második játékrészt a Barcika úgy kezdte, hogy mindenképpen szerette volna gyorsan eldönteni a továbbjutást kérdését. A 68. percben a vezetést is megszerezték a borsodiak, miután a Szabó Balázs buktatásáért megítélt büntetőt Ádám Ferenc váltotta gólra (0–1). A barcikaiak nem sokáig lehettek nyugodtak az előny tudatában, hiszen a 69. percben Süttő Attila a kiállítás sorsára jutott egy erősen vitatható műesést követően. Az emberelőnyben játszó Cegléd mindent megtett az egyenlítés érdekében, azonban a masszív barcikai védelmet nem sikerült feltörniük. A találkozó lefújását követően a Barcika játékosai közösen örülhettek azzal a közel 60 szurkolóval, akik ellátogattak a mérkőzésre. Az öröm nem kicsi, hiszen a borsodi csapat a 2008/2009-es idényt követően jutott be újra a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. 

Forrás, fotó: nemzetisport.hu, Róth Zoltán

További híreink

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk