https://kolorline.hu/Az önkormányzat segíti a fiatal párokat a közös életkezdésben

Az önkormányzat segíti a fiatal párokat a közös életkezdésben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai fiatal házasok és élettársak számára országosan is példaértékű lehetőséget biztosít Kazincbarcika Város Önkormányzata az életkezdéshez. Az önkormányzat megbízása alapján a Barcika Szolg Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. üzemeltetésében működő Bercsényi úti fiatalok garzonházában rendkívül kedvező feltételekkel bérelhetnek lakást öt évre.

A 18 db 32-38 m2-es szoba, konyha, fürdőszobás, összkomfortos garzonok lehetővé teszik, hogy önállóan, otthonos környezetben kezdjék meg közös életüket, függetlenül dönthessenek és oszthassák be pénzüket a beköltözők. Bár szigorúak az előírások, kötelező a lakás-előtakarékossági szerződés, és öt év után el kell hagyni a bérleményt, de kiváló lehetőség minden fiatal házaspár vagy élettárs számára, hogy akár a bérleti szerződés lejárta után rögtön saját lakáshoz jusson. A Bercsényi úton lévő fiatalok garzonházába folyamatosak a beköltözések. Az újonnan beköltözők nyílt pályázat útján nyernek jogosultságot.

közös helyiség

A 2005-ben átadott épület közös helyiségei és az udvaron lévő szalonnasütő különböző olyan spontán programok helyszínei lehetnek, ahol a párok megbeszélhetik egymással tapasztalataikat, segíthetnek egymásnak, amelyekből akár évekre szóló barátság is születhet.

konyha

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a lehetőség már számos kazincbarcikai ifjú pár lakásproblémáját oldotta meg, sokaknak az öt év lejárta előtt sikerült új otthont teremtenie, de volt olyan is, hogy az első gyermek az első közös garzonba érkezett.
A pályázati kiírások és a jelentkezési feltételek a http://barcikaszolg.hu/ingatlanok/ifjusagi-garzonhaz oldalon találhatóak.

További híreink

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk