https://kolorline.hu/Kazincbarcika segítséget nyújt ukrán testvérvárosának

Kazincbarcika segítséget nyújt ukrán testvérvárosának

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az orosz-ukrán háború kitörését követően, a kialakult katasztrofális helyzetre való tekintettel Kazincbarcika Város Önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot ukrán testvérvárosával, Técsővel. A település megköszönve a felajánlott segítséget egy listát küldött arról, hogy mire volna sürgősen szükségük.

A listán elsősorban egészségügyi felszerelések – többek között kötszerek, kanülök, gyógyszerek, hordágyak, tolószékek – és tartós élelmiszerek szerepeltek, ami az ott kialakult helyzet komolyságát jelzi.
Szükségük van egy nagy méretű egészségügyi sátorra is, amit az önkormányzat szintén tud biztosítani, hiszen a Kazincbarcikai Ördögök Sportegyesülettel egyeztetve legkésőbb a szezon végeztével – amennyiben a háborús helyzet rosszabbra fordul, azonnal – a jégpályán lévő sátor nélkülözhetővé válik, ami nagy segítséget jelent majd Técsőnek.
A kialakult helyzetre való tekintettel, már most is sokan keresték meg az önkormányzatot és fejezték ki csatlakozási szándékukat kezdeményezésünkhöz. Folyamatosan érkeznek a visszajelzések, az elsők között csatlakozott a gyűjtéshez és adományozáshoz a Szalézi Rend, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és tagintézményei, valamint a KSZSZK és intézményegységei.
A Szalézi Rend augusztusig szállást is tud biztosítani az esetleges menekülteknek.
Emellett szintén ilyen jellegű segítséget nyújtana a Relax Center, ahol március 12-ig 50 főt tudnak elszállásolni. Az Aranymérleg Gyógyszertár is csatlakozott a felajánlásokhoz, ők gyógyszerekkel és kötszerekkel járulnának hozzá az adományokhoz. Fazekas Katalin, mint magánszemély 300 000 forint értékben gyógyászati segédeszközökkel támogatná a técsőieket.
Kazincbarcika Város Önkormányzata folyamatosan tartja a kapcsolatot Técső önkormányzatával. Az általuk kért egészségügyi eszközöket, generátorokat, tűzoltósági munkához szükséges eszközöket, élelmiszereket és tisztítószereket, valamint a lakosság és a szervezetek által összegyűlt adományokat több etapban kívánja eljuttatni testvérvárosunknak.
Amennyiben valaki segíteni szeretne, úgy adományát az Egressy Béni Művelődési Központban kedden és csütörtökön 10-15 óráig; a Családsegítő Központnál hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között; 16 óra és reggel 8 óra között az Éjjeli Menedékhelyen; továbbá a Szalézi Rendházban adhatja le.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy bár minden segítségre szükség van, az adománygyűjtés nem lomtalanítás, kizárólag tiszta, kifogástalan állapotú, működőképes adományokat várunk a segíteni szándékozóktól.

A lakosság elsősorban az alábbi listán szereplő termékekkel és eszközökkel tudja segíteni a testvérvárosunk és térségének lakóit.

Egészségügyi eszközök
- tolószék
- mankók
- járókeret

Hosszan tárolható élelmiszerek (előre csomagolt)
- növényi olaj;
- gabonafélék, hajdina, köles stb.
- tésztatermékek
- búzaliszt
- hús- és halkonzervek
- tápszerek gyermekeknek

Ágytakarók, párnák, takarók
- ágynemű
- hálózsákok
- ágykeretek (összecsukható ágy)

Higiéniai termékek és háztartási vegyszerek
- folyékony és szilárd szappanok
- mosószerek
- mosogatószerek
- fertőtlenítőszerek
- pelenkák
- női higiéniai termékek

További híreink

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk