https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2022. március 18.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2022. március 18.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány ötödik hullámában országos és helyi szinten is stagnál vagy csökken a fertőzöttek száma, a kormány várhatóan nem hoz további járványügyi intézkedéseket. Kazincbarcika Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy az esetszámokról és a helyi gondozási, nevelési és oktatási intézmények COVID-érintettségéről tájékoztassa a lakosságot. Ezekről és az esetleges rendkívüli intézkedésekről, információkról továbbra is hírt adunk Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött
személyek száma a negyedik és az ötödik hullámban: 31 fő
a gyógyult betegek száma: 2339 fő
az elhunytak száma: 40 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A szakemberek véleménye szerint enyhül a járvány ötödik hulláma. Az átoltottság aránya az országban viszonylag magas, ennek ellenére a fertőzésveszély nem szűnt meg. A szakemberek véleménye szerint a beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, de az ő esetükben a betegség kialakulásának a kockázata kisebb és jóval enyhébb lefolyású, mint az oltatlanoknál. Az oltatlanok – különös tekintettel az idősebb korosztályra – sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, ugyanis az új mutáns kikerülve az immunrendszert, könnyebben megtámadhatja a sejteket és gyorsabban el is szaporodhat, ezáltal súlyosabb tüneteket okoz. A koronavírus cseppfertőzéssel terjed, köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe. A higiéniai szabályok (rendszeres kézfertőtlenítés, alapos kézmosás, testi kontaktok minimálisra való csökkentése) betartásával csökkenthető a megbetegedés esélye.


Minden kazincbarcikai intézményben normál rend szerint működik a gondozás, nevelés és oktatás

A kazincbarcikai bölcsődékben, óvodákban, általános és középiskolákban, valamint a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában jelenleg nincs koronavírus-fertőzött, az intézményekben normál rend szerint folyik a gondozás, nevelés és oktatás.
Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától és az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolájától nem kaptunk tájékoztatást.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban és tagintézményeiben március 7-től az alábbi szabályok lépnek érvénybe:
1. A maszk használata nem kötelező, de ajánlott.
2. A már jól működő gyakorlatnak megfelelően lehetőség szerint csak egy hozzátartozó kísérje a gyermeket.
3. A kézfertőtlenítő továbbra is kihelyezve marad.

A rendszeres intézményi fertőtlenítés ellenére a vírus sajnos bármelyik intézmény falai között megjelenhet, a fertőzést bárki beviheti, ezért nagyon fontos a dolgozók, a szülők és amennyire lehet, a gyerekek szabálykövető magatartása. Amennyiben gyermekükön légúti fertőzés tüneteit észlelik, kérjük, hogy ne vigyék közösségbe, maradjanak otthon!

Az önkormányzati fenntartású I. és II. Számú Bölcsődében, valamint a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben a szigorú protokoll szerinti, napi többszöri felületfertőtlenítésen kívül az önkormányzat kérésére rendszeresen végeznek úgynevezett ködképzéses levegő- és felületfertőtlenítést is a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében.


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester
Dr. Makkai Orsolya alpolgármester

 

 

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.