https://kolorline.hu/Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata „A civil szervezetek pályázati támogatásáról” szóló 7/2010. (II. 19.) számú rendelete alapján 2022. évre pályázatot hirdet a város közigazgatási területén működő civil szervezetek pénzügyi támogatására.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a civil szerveztek pályázati támogatásáról szóló 7/2010. (II. 19.) számú rendelete (a továbbiakban: rendelet) alapján pályázatot hirdet a civil szerveztek támogatására elkülönített összeg elnyerésére, illetve célirányos felhasználására.

Pályázat célja
A pénzügyi támogatás célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, polgárok közéletbe való bevonásának segítése, az esélyegyenlőség megteremtése, a közéleti értékek fejlesztése, a társadalmi szolidaritás megerősítése. Elismert tevékenységek különösen a település szépítése és környezetvédelem, oktatást-nevelést segítő tevékenység, kultúra- és hagyományápolás, egyéb karitatív és szociális tevékenység.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Elnyerhető támogatás összege pályázatonként: 50.000-250.000 Ft.
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2022-ban 12 millió forintot biztosít civil szervezetek pályázati úton történő támogatására, amelynek fedezete Kazincbarcika Város Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről szóló 6/2022. (II. 28.) önkormányzati rendeletében a működési célú támogatások ÁHT-n kívülre kiadási előirányzaton belül a Civil szervezetek soron rendelkezésre áll.
A forrásból a rendelet 5. § (3) bekezdésében meghatározott célok támogathatók.

Pályázatot nyújthat be:

  1. azon jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezet, amelyet a bíróság nyilvántartásba vett és az alapító okiratnak, a szabályzatoknak megfelelő tevékenységét ténylegesen folytatja, feltéve, hogy a város közigazgatási területén székhellyel, vagy telephellyel rendelkezik, vagy tevékenységét a városban vagy a város fejlődéséért végzi,

  2. azon önálló jogi személyiséggel nem rendelkező öntevékeny közösség és csoport, amely dokumentálhatóan, folyamatosan működik és stabil (minimum 2 fő) taglétszámmal rendelkezik és tevékenységét a városban fejti ki.

Nem részesülhet támogatásban:
Nem részesülhet támogatásban, illetve a már folyósított támogatás visszafizetésére kötelezhető az a civil szervezet,

  1. amely a benyújtott korábbi pályázati dokumentációjában megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott,

  2. amely a kapott támogatást a vonatkozó támogatási szerződésben megjelölt céltól részben, vagy egészben eltérően használta fel,

  3. amely szerződésben vállalt kötelezettségét nem, vagy nem határidőben teljesítette,

  4. amelynek lejárt esedékességű tartozása van Kazincbarcika Város Önkormányzatával, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatallal, az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdonában lévő gazdasági társaságokkal (Barcika Centrum Kft, Barcika Art Nonprofit Kft, Barcika Kontroll Kft, Barcika Park Nonprofit Kft, Barcika Príma Kft, Barcika Szolg Kft.), vagy az Önkormányzat intézményeinek (Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, Kazincbarcikai Összevont Óvodák, Egressy Béni Városi Könyvtár) valamelyikével szemben,

  5. amely az előző évi támogatási összeggel határidőre nem számolt el és a fel nem használt támogatás visszafizetésére nem került sor.

A rendelet alapján nem részesíthető támogatásban,

a) civil szervezetek azon tevékenységei, amelyek támogatását törvény vagy más jogszabály tiltja,

b) azon szervezetek, melyeknek köztartozása van (ideértve a d) pontban foglalt tartozást is), vagy köztartozásának meghatározott törlesztő részletekben való teljesítését közokirattal nem igazolja.

A pályázatnak tartalmaznia kell a rendelet 6. § (3) bekezdése értelmében: a konkrét cél meghatározását, megvalósításának teljes összegét, részletes és ellenőrizhető költségvetést, a kért támogatás összegének felhasználási tervét, saját forrás igazolását, valamint a pályázati kiírás szerint csatolandó okiratokat.

Kötelező mellékletek (a mellékleteket egy példányban kérjük csatolni)

– a szervezet jogerős bírósági nyilvántartásba vételét igazoló (90 napnál nem     régebbi) végzés másolata az első pályázat beadásakor, illetve, ha az elmúlt két     évben nem adott be pályázatot Kazincbarcika Város Önkormányzatához; ha a dokumentum benyújtása az előzőek alapján mellőzhető, akkor a pályázó erre vonatkozó nyilatkozatát csatolja;

– a civil szervezet alapszabálya vagy működésének egyéb (90 napnál nem régebbi) alapdokumentuma;

– a civil szervezet banki aláíró kartonjának bank által hitelesített másolata;

– amennyiben a pályázó nem rendelkezik bírósági bejegyzéssel, úgy a fogadószervezet felelősségvállaló nyilatkozata szükséges;

– ha a pályázóval a program megvalósítása során együttműködik más szervezet, akkor együttműködési szándéknyilatkozat vagy szerződés;

– nyilatkozat köztartozásról (meghatározott törlesztőrészletekben való teljesítést igazoló közokirat);

– a civil szervezet döntéshozó szerve üléséről készült azon jegyzőkönyv hiteles másolata, amely tartalmazza pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt;

– közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben meghatározott összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról,    vagy hiányáról szóló nyilatkozatot, valamint a fennálló érintettség esetén az érintettség közzététele iránti kérelmet.

A pályázatot a pályázati kiírásban megjelölt határidőben és módon, az átvételt igazolva (ajánlott postai küldemény vagy személyes benyújtás) a polgármesternek címezve kell benyújtani. (1. melléklet a 7/2010. (II. 19.) önkormányzati rendelethez). A személyes benyújtás helye: Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Iroda.

A pályázati kérelem benyújtásával egyidejűleg az Önkormányzat a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban a civil szervezetet nyilvántartásba veszi. A támogatást igénylő civil szervezet az adott évi pályázati kiírás előírásai alapján egy pályázatot nyújthat be. A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal a pályázót egy esetben 5 munkanap kitűzésével felhívhatja a hiányosan beadott pályázat kiegészítésére. Amennyiben a pályázó határidőben a hiánypótlást a felhívás ellenére nem teljesíti, úgy nem lehet a pályázatot elbírálás céljából a döntéshozó bizottság elé terjeszteni.

A pályázat benyújtásának módja, helye, ideje: a pályázatot 2 példányban (1 eredeti és 1 másolati) kell benyújtani, pontosan kitöltve, az adatlap kereteinek túllépése nélkül, az átvételt igazolva ajánlott postai küldeményként vagy személyesen.

A pályázatot az önkormányzat által kibocsátott adatlap (amely a rendelet 1. melléklete) pontos kitöltésével és a mellékletek csatolásával kell a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Irodájára benyújtani.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 29.

Érvénytelen a pályázat:

– ha nem az arra jogosult pályázó nyújtja be,

– ha a pályázat a megadott határidőn túl lett benyújtva.

Elbírálás határideje: a benyújtási határidő lejártát követő 30 napon belül.

A pályázatok elbírálására Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet I.6. pont 6) alpontja értelmében a Polgármester jogosult.

A támogatásban részesített pályázók jegyzékét Kazincbarcika Város Önkormányzata hivatalos honlapján teszi közzé. A pályázók a döntést követően írásos értesítőt kapnak.

A támogatás összegének odaítélését követően támogatási szerződés megkötésére kerül sor.

A megállapodásban rögzített cél szerinti felhasználást részletes, tartalmi beszámolóval kell igazolni, mely összhangban van a támogatási igény benyújtásakor beadott dokumentumokkal (pályázati adatlap, programleírás, részletes költségvetés).

Az elszámolás szakmai ellenőrzése különösen arra terjed ki, hogy a támogatási összeg a megállapodás szerinti célra lett-e felhasználva.

A támogatás elszámolása történhet:

a) egyszerűsített szakmai beszámoló elkészítésével,

b) szakmai beszámoló, valamint a támogatási szerződés kapcsán elszámolandó tételekről összesítő kimutatás készítésével,

c) a felhasznált támogatás összegéről tételes kimutatás és számlaösszesítő    készítésével, záradékolt számlamásolatok benyújtásával.

Az a) és b) pontban írt szakmai beszámoló tartalmazza:

  • a program időpontját, címét, helyszínét;

  • a résztvevők (célcsoport) létszámát;

  • az együttműködő szervezetek listáját;

  • a hiteles dokumentációt (pl. jelenléti ívek, emlékeztetők, jegyzőkönyvek, plakátok, újságcikk, fényképek).

A b) pontban írt elszámolási mód esetében a pénzügyi elszámolás magában foglalja:

  • a számlaösszesítő formanyomtatvány kitöltését.

A c) pontban írt elszámolási mód esetében a pénzügyi elszámolás tartalmazza:

  • számlaösszesítő formanyomtatvány kitöltése;

  • a kedvezményezett nevére és címére kiállított számlák;

  • másolati példányok esetében a másolati példányra a támogatott képviselőjének hivatalos nyilatkozata szükséges: „Az eredetivel mindenben megegyező másolat” megjegyzéssel, valamint a támogatási szerződésben szereplő szövegrésszel.

Az a) és b) pontban meghatározott elszámolási mód esetében a pályázó köteles nyilatkozni arról, hogy a támogatás felhasználásához kapcsolódó dokumentációt, számlákat, nyilvántartásokat a pályázó székhelyén 8 évig megőrzi és a Kazincbarcika Város Önkormányzata által kezdeményezett ellenőrzés esetén azokat rendelkezésre bocsátja.

Az elszámolás módja a támogatási szerződésben kerül meghatározásra. Az elszámolási mód meghatározásakor figyelembevételre kerül a támogatás összege, a támogatási összeg felhasználásának célja és a támogatásból megvalósítandó feladat összetettsége.

A szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásának határideje: a programra nyújtott támogatás esetén a program lebonyolítását követő 1 hónapon belül, működésre adott támogatás esetén a tárgyévet követő január 31. napjáig.

Ezen kívül a pályázati elszámolással kapcsolatosan az önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló 24/2013. (IX. 20.) önkormányzati rendelete is irányadó.

Egyéb információ:

A pályázati felhívás, a pályázati adatlap, valamint a rendelet a www.kazincbarcika.hu honlapról tölthető le.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást ügyfélfogadási időben a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Irodájának munkatársai adnak a 06 20/823-9942-es telefonszámon.

 

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk