https://kolorline.hu/Ügyeletet tartanak a választás hétvégéjén a kormányablakok és okmányirodák

Ügyeletet tartanak a választás hétvégéjén a kormányablakok és okmányirodák

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Rendkívüli nyitva tartással biztosítják szombaton és vasárnap a kormányablakok és okmányirodák a választáshoz kapcsolódó okmányok pótlásának ügyintézését.

A választáson és az országos népszavazáson való részvétel a személyazonosság, illetve a lakcím igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre, vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség.
Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, a választópolgárok akár a választás hétvégéjén is pótolhatják a szavazáshoz szükséges, de érvényét vesztett, elveszett, sérült okirataikat. Fontos ugyanakkor, hogy mivel a járvány miatt, a 2020. március 11. óta lejárt okmányok érvényességét meghosszabbította a kormány, így ezek bemutatásával a választáson is részt lehet venni.
Az április 3-i országgyűlési választás, illetve országos népszavazás napján, azaz vasárnap, és az azt megelőző napon, vagyis szombaton szinte valamennyi kormányablakban és okmányirodában ügyeletet tartanak. Fontos tudni azonban, hogy ezeken a napokon kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, illetve az elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására. Ha valakinek semmilyen személyazonosításra alkalmas okmánya sincs (személyi igazolványa, érvényes útlevele, jogosítványa), akkor ideiglenes személyi igazolványt kap, amellyel részt vehet a szavazáson.
A kazincbarcikai kormányablak (Fő tér 39.) rendkívüli nyitva tartása: 2022. április 2. (szombat): 08.00-18.00 2022. április 3. (vasárnap): 07.00-19.00.

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk