https://kolorline.hu/Ragyogjunk kéken Kazincbarcikán is!

Ragyogjunk kéken Kazincbarcikán is!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az ENSZ 2007. december 18-án jelölte ki az Autizmus Világnapjának április 2-át azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön. Az ENSZ határozatban kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban.

Ezen a napon A Ragyogj Kéken kampány keretében világszerte kék fénybe borulnak a neves épületek, mint például londoni Big Ben, vagy a New York-i Empire State Building. Hazánkban a Szabadság-szobor mellett az ország számos városában is kék színbe öltöznek az épületek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) között folyamatos párbeszéd és intenzív együttműködés zajlik. Idén is színes programokkal készülnek a szervezetek és intézmények országszerte az Autizmus Világnapja alkalmából.

Ehhez csatlakozott a 2018. szeptember 1-jén megalakult CSILLAGFÜRT EGYMI Kazincbarcikán. A világnap alkalmából az intézményben és a Kincsem Napköziben is játékos foglalkozásokat szerveznek a gyermekeknek és a napköziseknek, valamint érzékenyítő kisfilm segítségével szeretnék a gyerekeknek is bemutatni milyen egy autizmus spektrum zavarral élő társuk élete. Településünkön pedig e napon az Egressy Béni Művelődési Központ és a Polgármesteri Hivatal épülete ragyog majd kéken. Arra buzdítunk mindenkit, hogy április 2-án öltözzünk minél többen kékbe, vagy tűzzünk ki ruhánkra kék szalagot, hiszen fontos, hogy a nemzetközi összefogás üzenete a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljusson, nem csupán városunkban, hanem szerte az országban, hozzájárulva ezzel a fogyatékkal élők integrációjához.

 

 

További híreink

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk