https://kolorline.hu/Sokan jelentkeztek, ősztől biztosan elindul a vegyészmérnöki egyetemi képzés Kazincbarcikán

Sokan jelentkeztek, ősztől biztosan elindul a vegyészmérnöki egyetemi képzés Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Népszerű volt a fiatalok között a vegyészmérnöki egyetemi alapképzés lehetősége Kazincbarcikán, a jelentkezők magas száma alapján már biztos, hogy elindul ősszel a kurzus.

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Miskolci Egyetem, az Irinyi János Református Oktatási Központ, a Wanhua Borsodchem Zrt. és a Tiszáninneni Református Egyházkerület összefogásával vegyészmérnöki egyetemi alapképzés indul ősszel Kazincbarcikán. A kurzus elindulásának feltétele - mint minden egyetemi képzés esetén - a megfelelő számú jelentkező volt. Kazincbarcika város vezetése ezért igyekezett minél több potenciális érdeklődőhöz eljuttatni a hírt, hogy növelje a fiatalok lelkesedését a képzés iránt.

Prof. Dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem Műszaki és Anyagtudományi Kar Kémiai Intézetének intézetvezetője örömmel számolt be róla, hogy a kihelyezett szak nagyon népszerű lett a fiatalok körében és az első helyen megjelölt egyetemi jelentkezések alapján a levelező képzés már biztosan elindul ősztől Kazincbarcikán. "Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet a város vezetősége felé a kiemelkedő média támogatás megszervezéséért, ami megítélésem szerint döntő jelentőségű volt a sikerben.
Jelentős létszámbővülést sikerült elérnünk: több mint 50%-kal többen jelentkeztek vegyészmérnök szakra az elmúlt évhez képest. Hosszútávú együttműködést tervezünk Kazincbarcikával és ezek a közösen elért kezdeti sikerek abszolút optimizmusra adnak okot." - fogalmazott.

Szitka Péter polgármester így nyilatkozott a képzés népszerűségének okairól: "Átfogó médiakampányt indítottunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: Kazincbarcikán már egyetemi tanulmányokra is van lehetőség! Ráadásul egy olyan képzést sikerült a városunkba hozni, ami valóban használható diplomát, biztos elhelyezkedést és hosszútávú karriert kínál azoknak, akik elvégzik. Nagy jelentőséggel bír a város életében, hogy újra lesz helyben felsőfokú oktatási lehetőség, hiszen fontos számunkra, hogy az itt élő fiataloknak minél több alternatívát biztosítsunk a jövőjükre vonatkozóan. Sok család számára nagy segítség lehet, ha a gyermekük helyben tanulhat tovább és nem kell messzire költöznie a diploma megszerzéséért. A tanulók a gyakorlatukat szintén itt, a Borsodchem-ben végezhetik, mely tökéletes hely ahhoz, hogy ebben a szakmában gyakorlati tudást szerezzenek, nem beszélve arról, hogy később tárt karokkal - és remek munkaszerződéssel - várják majd a frissen végzett vegyészmérnököket. Hosszú egyeztetések sora és rengeteg munka van abban, hogy ez a képzés elindulhat, amiért minden közreműködőnek köszönettel tartozunk!”

Klimon István alpolgármester hozzátette: „Ez a siker kiemelkedő példa arra, hogy milyen fontos az együttműködés, hiszen ennek a képzésnek az elindulásához is több szereplős intézményi összefogásra volt szükség. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult: A Miskolci Egyetemnek a képzés lehetőségét, az Irinyi János Református Oktatási Központnak a modern, jól felszerelt képzési hely biztosítását, a Wanhua Borsodchem ZRt.-nek a gyakorlati helyek garantálását és természetesen az összes kolléga munkáját, aki az Önkormányzat részéről közreműködött a projektben."

Szabóné Bánfalvi Marianna, a Wanhua BorsodChem Zrt. HR szolgáltatási főosztályvezetője így fogalmazott: „Nem titkolt szándékunk, hogy egy stabil képzési bázist alakítsunk ki Kazincbarcikán. Hiszen ez a térség a vegyipar központja az országban és a jó szakemberekre mindig szükség lesz ebben az ágazatban. Az itt végzett fiatalok versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkeznek majd, ami hatalmas előnyhöz juttatja őket a karrierjük elindításában, illetve a szakmai előmenetelükben.”

További híreink

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk