https://kolorline.hu/„Bőrvilág” címmel nyílt kiállítás a Mezeyben

„Bőrvilág” címmel nyílt kiállítás a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Bőrvilág” címmel nyílt meg április 7-én Zajácz Tamás bőrműves iparművész kiállítása Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A tárlat különlegessége, hogy az érdeklődők az alkotásokat nemcsak nézhetik, hanem tapinthatják is.

Az alkotó Zajácz Tamás a bőrművességgel főiskolai tanulmányai alatt ismerkedett meg. Egyedi bőrmegmunkálási eljárására az Országos Találmányi Hivatal szabadalmi oltalmat adott. Ebből a tevékenységéből új kifejezések születtek és honosodtak meg: a bőrkép, a testplasztika, a bőrfestmény és a bőrportré.

Az művész elmondása szerint, azért „Bőrvilág” a kiállítás címe, mert a tevékenységének több területét dolgozza fel a tárlat. A képek között fellelhetőek természeti képek, testplasztikák, nonfiguratív képek, valamint társadalomkritikai munkák is megjelennek.

Az itthon és külföldön egyedülálló bőrmegmunkálási technológiát a 70-es években kezdte el kikísérletezni az alkotó. A kiindulás a spanyolországi Cordoba városának évszázados viaszt alkalmazó eljárása volt, ezt fejlesztette tovább a művész, korunk anyagait felhasználva.

Zajácz Tamás elárulta, számára mindig a legújabb alkotások a legkedvesebbek. Erre a kiállításra két új képpel is készült a művész. Az egyik ilyen alkotást a háború inspirálta, a másikat pedig egy Mezey Istvánról készült portré.

A tárlatot Szabó Gergely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg. A „Bőrvilág” című kiállítást május 19-éig a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk