https://kolorline.hu/Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés a fizetendő személyi jövedelemadóra és szociális hozzájárulási adóra, ha együttes összegük nem haladja meg 500 ezer forintot - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az adóhatóság közleménye szerint a részletfizetés lehetőségét nem zárja ki a NAV által készített adóbevallási tervezet. A legfeljebb tizenkét havi, pótlékmentes, egyenlő részletekben történő részletfizetés a bevallási tervezet online módosításával, vagy a NAV által postán küldött tervezethez csatolt kiegészítő nyilatkozaton kérhető.
Aki postán kapja meg a tervezetét és az abban foglaltakkal egyetért, a mellékleteként megküldött "Adóbevallási tervezetet kiegészítő nyilatkozat"-on jelölheti a részletfizetés választását. A kitöltött és aláírt nyomtatványt postán kell visszaküldeni a NAV-hoz május 20-ig. Ha a bevallási tervezetet más miatt is kell módosítania, akkor a 21SZJA bevallást kell benyújtania május 20-ig. Ekkor a részletfizetést a 21SZJA-C lapjának 81. sorában kell kérni.
Az első részlet megfizetésének határideje május 20-a, a további részleteket a kérelmezett hónapok számától függően minden hónapban 20-áig kell megfizetni. Ha az esedékes részlet befizetése elmarad, a kedvezmény érvényét veszti, és a tartozást egy összegben kell megfizetni. Ilyenkor a NAV a fennmaradó tartozásra az eredeti esedékességtől késedelmi pótlékot számít fel.
A részletfizetés feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és szociális hozzájárulási adó összege ne haladja meg a félmillió forintot, valamint a magánszemély nem kötelezett áfa fizetésére és ne végezzen vállalkozói tevékenységet. A fizetési kedvezmény engedélyezéséről a NAV nem küld külön értesítést, csak az kap visszajelzést, aki nem felel meg a pótlékmentes részletfizetés feltételeinek.
Aki nem jogosult a pótlékmentes részletfizetésre, vagy tartozását tizenkét hónapnál több részletben tudná csak megfizetni, kérheti az általános szabályok szerinti fizetési könnyítést.

Forrás: MTI
 

További híreink

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk