https://kolorline.hu/Újabb segélyszállítmány Técsőnek

Újabb segélyszállítmány Técsőnek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az elmúlt hetekben már a harmadik segélyszállítmányt juttatta el Kazincbarcika Técsőnek. Az orosz-ukrán háború kitörését követően Kazincbarcika Város Önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot ukrán testvérvárosával, valamint folyamatos a két település közti kommunikáció.

A kialakult katasztrofális helyzet és a háború miatt a napokban több család is érkezett Kárpátaljáról, valamint Kijev közeli kisebb településekről Kazincbarcikára a Szalézi Rendházba, valamint a Don Bosco Kollégiumba. A háború elől menekülőknek a Szalézi Rend, több civil szervezet, a Karitasz, a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat, a Kazincbarcikai Ördögök SE, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák és tagintézményei is segítenek, illetve segítettek.

Kazincbarcika ukrán testvérvárosának Técsőnek biztosított segélyszállítmányok többek között kötszereket, gyógyászati segédeszközöket, gyógyszereket, hordágyakat, tolószékeket, tisztítószereket, tűzoltósági munkához szükséges felszereléseket – és tartós élelmiszereket tartalmaztak, ami az ott kialakult helyzet komolyságát jelzi. Técsőnek szüksége volt egy nagy méretű egészségügyi sátorra is, amit az önkormányzat szintén tudott biztosítani, ami óriási segítséget jelent testvérvárosunknak.

További híreink

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk