https://kolorline.hu/Magyar Sport Napja

Magyar Sport Napja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Színes és változatos sportprogramokon vehetnek részt Kazincbarcikán az érdeklődők a Magyar Sport Napján május 6-án.Az alsós diákok interaktív sportágválasztó show-n a nagyobbak és a felnőttek a meghívott edzőkkel és trénerekkel együtt mozoghatnak.

Május 6-a a Magyar Sport Napja. A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club - Magyarország legrégebbi egyesülete. Ennek emlékére egy kormány határozat alapján 2000 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Sport Napját.

Kazincbarcikán ezen a napon változatos sportprogramokkal készülnek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Zwillinger Fanni a Barcika Art Nonprofit Kft. sportszervezője elárulta, a délelőtti órákban az iskolák lesznek beosztva egy sportágválasztóra, amin az első, második és harmadik évfolyamos tanulók vehetnek részt.

A délután folyamán Fitt Barcika Csúcs – ünnepeljük a Magyar Sport Napját címmel közös mozgásra invitálják a szervezők a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokba az érdeklődőket. A díjmentes programon Kolobiskó Rita zumba oktató tart egy szórakoztató órát, majd Tatarek Rezső és csapata tart boksz órákat, valamint az utolsó órában Buczkó Katával együtt nyújthatnak le a résztvevők.

Ezen a napon adják át a város vezetői a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is, amiből évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai intézményben tanuló, illetve kazincbarcikai sportegyesületben versenyző sportolóknak vagy csapatoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el, valamint sportvezetőknek, edzőknek, sportszakmai tevékenységet segítő dolgozóknak, egyházaknak, akik hosszú ideje kimagasló színvonalú munkát végeznek.

További híreink

A zöldből a Kékesbe: Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 3. szakasza

Dátum: 2024. máj 10. 18:26

A 2024-es Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárfutam öt napjából ismét kettőn lehetett dicső versenyhelyszín városunk. A leghosszabb, 180 kilométeres harmadik táv a kazincbarcikai Fő téren kezdődött. A büszkén zöld városunkból kiszaladó utak egyik legszebbikén, szintén dús zöldön át haladtak a szívós versenyzők egészen a Kékestetőig.

A mentőket ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 10. 15:06

Magyarországon a mentők „születésnapja” május 10., mivel 1887-ben ezen a napon kezdte meg működését a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. A jeles nap alkalmából Kazincbarcikán is elismerésben részesültek az életmentésben élenjáró mentők.

Tour de Hongrie — ismét megmutatta magát Kazincbarcika

Dátum: 2024. máj 09. 17:21

A Tour de Hongrie kerékpáros verseny második szakaszának befutója Kazincbarcika volt. A napot a brit Mark Cavendish nyerte, magára öltve a sárga trikót.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk