https://kolorline.hu/Folytatódik a faültetés

Folytatódik a faültetés

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzatának kérésére a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan felügyelik a városban fellelhető fákat. Az elmúlt időszakban a gallyazáson túl, a kiöregedett veszélyessé vált fák kivágása mellett, csaknem 90 db fát ültettek el a szakemberek.

Az önkormányzat kérésére a városüzemeltetéssel foglalkozó Barcika Park Nonprofit Kft. folyamatosan ellenőrzi a városban lévő fákat. A szakemberek több példányt is veszélyesnek nyilvánítottak, hiszen elkorhadtak, elöregedtek, így zordabb időjárás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy kárt okozhatnak. A munkálatok során a városunkkal közel egyidős, 50-60 éves, beteg, veszélyessé vált fákat távolítják el, vagy olyan példányokat, melyek lombkoronája légvezetékekbe lóg vagy gyökérzetük feltöri az utat, megrongálta a vízvezetékeket vagy a zárt csapadékelvezető rendszereket.

Szitka Péter kiemelte, hogy a fák folyamatos ellenőrzése mellett, óriási hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szobrok, fák, virágok városában továbbra is folyamatosak legyenek a faültetések, a zöld felületek gondozása, virágok ültetése, kiemelten azokon a területeken, ahonnan az elmúlt időszakban több egyedet is el kellet távolítani. A városrészek képviselőivel több alkalommal is egyeztettem a témában, hogy hova, milyen fák kerüljenek ki – tette hozzá a városvezető.

Természetesen a kivágott fák pótlásáról is gondoskodnak a Barcika Park munkatársai, ami mindig olyan előnevelt, földlabdás csemetékkel történik, amelyeknek már fejlett a gyökérzetük, így nagyobb eséllyel erősödnek meg az ültetés után. A szakemberek az elmúlt időszakban kőrist, juharfát, májusfát, gesztenyefát, valamint bükkfát ültettek el Kazincbarcika több területén is. A helyszínek kiválasztásánál mindig ügyelnek arra, hogy az elültetett fák lombkoronája és gyökérzete a későbbiekben, a növekedésük során se tudjon kárt okozni a közművekben, illetve a járdák és az utak borításán, ezért előfordulhat, hogy nem a kivágott egyedek helyére kerülnek, hanem ideálisabb környezetbe.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk