https://kolorline.hu/Megkezdődik a város forgalmas útszakaszainak javítása

Megkezdődik a város forgalmas útszakaszainak javítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Leginkább a téli, kedvezőtlen időjárást követően lepik el az utakat a gumi- és felnigyilkos kátyúk: az aszfaltba befolyó víz megfagy, a repedések megnőnek. Kazincbarcika Város Önkormányzata minden évben kiemelt figyelmet fordít -a pénzügyi lehetőségeihez mérten - a legforgalmasabb szakaszok felújítására.

Az önkormányzat minden évben alapvetően két ütemben végez útburkolati javításokat a város közigazgatási területén. A gyors javításokat hideg aszfaltos technológiával végzik azokban az időszakokban, amikor az aszfaltkeverő telepek nem üzemelnek.Az évközi javításokat saját felmérések, választókerületi képviselői, forgalmi, és a KolorApp jelzések alapján ütemekre bontva hajtják végre.

„Idén májusban megkezdődnek a munkálatok, melyeket több ütemre bontunk. Először a Jószerencsét út, Építők útja, Tardonai út egyes szakaszai kerülnek javításra. Ezek a területek nagy forgalmat bonyolítanak, valamint a magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie versenyzői is erre tekernek majd”-mondta Klimon István alpolgármester.

„A javítás egkülönböztethető annak segítségével, hogy a kátyúzás során nem kerül felbontásra az út pályaszerkezete, vagy beton­alap rétege. A gyorsjavítások helyszínén körbevágás nem történik, csak a hézagok kitöltése, amelyet később teljes értékű javítás követ. Az évközi javításoknál mindig szögletes körbevágás és az élek vízzáró szalaggal elszegése látható. A hosszirányú útrepedések állagmegóvása érdekében modifikált bitumenes réskitöltéses technológiát alkalmazunk.”-nyilatkozta Halász Béla Városüzemeltetési - és Rendészeti osztályvezető.

Az útjavítási munkálatok ütemezéséről folyamatosan hírt adunk a KolorHét, a KolorLine, a KolorTV és a KolorApp felületeken.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk