https://kolorline.hu/Folytatódnak a nagy volumenű fejlesztések Kazincbarcikán

Folytatódnak a nagy volumenű fejlesztések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Jó ütemben halad a Vízi komplexum építése a városban, valamint a mozgás, a kultúra és az extrém sport szerelmesei kíváncsian várják a Kolor Platz multifunkciós sport- és közösségi tér kialakítását. A futó és a kerékpáros társadalomnak is kedveznek Kazincbarcikán, hiszen megépül a futókör a Csónakázó-tó körül, valamint a bringapark kivitelezésének második szakasza is elkezdődött.

Munkagépek dolgoznak a Csónakázó-tó mellett

Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb és legnagyobb beruházása van folyamatban a Csónakázó-tó mellett, ahol az ütemtervnek megfelelően halad a Vízi komplexum építése.  A már régóta várt vízi komplexum, mely uszoda, strand és wellness funkcióval is rendelkezik majd, a Delfin Vízisport Klub, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Wanhua-BorsodChem Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve Kazincbarcika Város Önkormányzata együttműködésében, több ütemben valósul meg, a látványcsapatsportágak támogatási rendszere által, valamint rendkívül jelentős önkormányzati anyagi hozzájárulással.
Halász Béla, a KSK Delfin Vízisport Klub elnöke elmondta, hogy a területen jelenleg az alapozási munkálatok első fázisa zajlik, ennek keretében 580 db cölöp fúrása és betonozása van folyamatban, valamint ezzel párhuzamban készül az emelések végrehajtásához szükséges toronydaruk cölöpalapja is. Várhatóan május közepén megérkezik majd a két emelőegység, amely tartósan végig kíséri majd az építkezés folyamatát.
Az első szakaszban az épületben két állítható vízmélységű tanmedence, egy 50 méteres versenymedence, valamint az uszodai rész teljes beltere épül meg.
A beruházás második ütemében több száz négyzetméteres wellness- és rekreációsrészleg, finn- és infraszauna, sószoba, edzőterem is helyet kaphat. Mindezek mellett külső területen strand funkciós elemek, mint például kültéri medence és élménymedence is várja majd a látogatókat.
Az infrastrukturális fejlesztés során, az impozáns épület mellett közel 300 parkolóhelyet alakítanak ki. Az első ütem befejezése 2023 szeptemberére várható.

Kolor Platz - modern, energiatakarékos, multifunkciós sport- és közösségi tér épül

Kolorplatz

A mozgás, a kultúra szerelmesei, az extrém sport ászai és a kutyabarátok régi álma válik valóra hamarosan, hiszen a város egyik legforgalmasabb helyén – a buszvégállomástól pár lépésnyire – európai mértékkel mérve is példaértékű, új infrastruktúrát építenek ki.
A beruházás során fejlesztik többek között a közműveket; új csapadékvíz-csatornát, tér- és sportpálya-kivilágítást építenek ki, járdákat, sétányokat, parkolókat létesítenek, útszakaszokat újítanak fel, valamint a zöldfelületeken intenzív növényesítést végeznek. A multisportpálya mellett futballfal, pumptrack és skate park, futókör létesül, illetve elkerített kutyafuttató várja az állatbarát gazdikat.
– Már a tervezés során olyan méltó helyet kerestünk ehhez a kiemelt beruházásunkhoz, hogy mind a városlakók, mind az ide látogatók számára egyszerű legyen a megközelítése. A kiválasztott terület minden szempontból a legideálisabb, hiszen gyakorlatilag minden eszközzel megközelíthető: autóval, kerékpárral és gyalogosan is – mondta el Szitka Péter polgármester.
Európában is ritka, hogy egy helyen ennyiféle, a legmodernebb technológiával épülő, szabadidő és profi sportolói igényeket kielégítő sportlétesítmény épüljön.
A terület parkosításának tervezésére nagy figyelmet fordítottunk, hiszen fontos, hogy a városunkra egyébként is jellemző zöld felületek megmaradjanak, fejlődjenek, szépüljenek – emelte ki Harda Attila, a terület önkormányzati képviselője.

Országos Bringapark Program - természetközeli kerékpározás

A program alapvető célja, hogy a városunknak és vonzáskörzetének egy élménydús programot biztosítsunk a pályák megépítésével, de a távlati célok között szerepel a környező települések bevonásával egy összefüggő bringás bükki élménypark kialakítása is – tudtuk meg Szitka Péter polgármestertől.
A  várost határoló dombvonulaton – a Csónakázó-tó – Jószerencsét út – Nyárfa utca – Kis Bondor-dülő – Alacska felőli határ által körbefogott mintegy 1,4 km2-es területen hat darab, összesen 20 km-es, különböző hosszúságú és nehézségű pálya épül. A közeljövőben kialakítanak szervizoszlopot, ivókutat is, illetve 4 db kerékpártárolót, mely lehetőséget ad arra, hogy a látogatók biztonságosan elhelyezhessék a kerékpárjaikat. A pihenésről és felfrissülésről a főbb csomópontokban pihenőpadok,  rönkasztal gondoskodik majd, ahol szintén lesznek biciklitárolók. A pálya vonalvezetése a természetes domborzati viszonyokhoz igazodik, a pályák rendezése során csak természetes anyagokat alkalmaztak, ezért a balesetek elkerülése érdekében több szakaszon fakorlát, és az úgynevezett Homokbánya route pályán a tervek szerint fahíd is biztosítja majd a biztonságos közlekedést. A pályák közötti átjárás, az átkötő utakkal kerül kialakításra, ezeket a tájékoztató oszlopok jelzik a kereszteződésekben, illetve leágazásokban, itt szintén a biztonság érdekében fa szerkezetű lassító elemeket helyeznek el.

Futókör - jó levegőn, zöld környezetben kocoghatnak a futás szerelmesei

Az Aktív Magyarország programban sikeresen pályázott Kazincbarcika, így  1 km-es, 120 cm széles gumiborítású futókörpálya épül a Csónakázó-tó körül. A zöldövezetben, amatőr sportolók, a mindennapos testnevelésórákon résztvevő diákok ősz elején birtokba is vehetik. A pálya nyomvonalának tisztítása, az elöregedett fák kivágása megtörtént, jelenleg a mérnöki tervezés van folyamatban.

Megkezdődött a McDonald’s építése

Meki

Április 19-én kedden kezdődtek meg a McDonald’s étterem építési munkálatai Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpont melletti területen. Az első etapban a város egyik „csúnya” foltjátnak, azaz a nyilvános illemhely bontási munkálatai vannak folyamatban, majd ezt követően kezdődik el a terepmunka és az építés. A Munkálatok során fellépő esetleges közlekedési nehézségek miatt fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett területen.

Újabb nyilvános illemhelyek Kazincbarcikán

A Fő téren már bevált automata nyilvános illemhely után, a közeljövőben a város több pontján is, ehhez hasonló WC-k kerülnek kihelyezésre, például a Csónakázó - tónál, és a Lini István tér területén is. A Fő tér felújításának második ütem részeként kapott helyet a lakók által régóta áhított nyilvános illemhely, amit rendszeresen és egyre többen használnak. Az utcabútor jellegű WC automatikája, a padló- és vécémosó berendezésnek köszönhetően, a teljes felület, padló, vécécsésze tisztán tartásáról gondoskodik. Az automatika az illemhely kihasználtságától függően képes arra, hogy akár minden használó után takarítson, vagy csak alkalmanként, esetleg naponta tisztítsa meg a helységet. Fontos szempont, hogy a fogyatékkal élők is könnyedén tudják használni az illemhelyet, ezért a belső térkialakításánál ügyeltek arra, hogy azokat mozgássérültek vagy az idősebb korosztály tagjai is könnyedén igénybe vehessék. Az illemhely 100 Ft-os érmével működik, a pénz bedobása után 20 perc áll a használó rendelkezésére. Hasonló automata nyilvános illemhelyek kihelyezését is tervezi az önkormányzat a város több pontjára, a Csónakázó - tónál és a Lini István tér területén is.

Közlekedési infrastruktúra fejlesztés – további körforgalmak kialakítását tervezi az önkormányzat

körforgalom

Tavaly őszre készült el a 26-os út, a Tesco melletti Attila út, a Hadak útja és a Budai Nagy Antal utca egyes szakaszait érintő körforgalom, aminek a megépülésével megszűntek a nagyobb torlódások – emelte ki Szitka Péter polgármester.
A jövőben a további fejlesztések során a Mátyás király úton a Lidl-nél, és a 26-os elkerülő út építése miatt a Mucsonyi út becsatlakozásnál is épülhet majd körforgalom.
A Pollack Mihály utca és a Mátyás király út közlekedését segítő belvárosi körforgalom tervei már elkészültek, jelenleg a szupermarkettel való utolsó egyeztetések zajlanak, hogy a vásárlóközönség problémamentesen jusson el a kivitelezés ideje alatt is az üzlethez. Ezt követően a tervek engedélyeztetése, a közbeszerzés lefolytatása következik, majd a kivitelezés megkezdésére kerülhet sor - nyilatkozta Klimon István alpolgármester, aki hozzátette, hogy a jövőben a 26-os út, valamint a Bercsényi utca és az Egressy Béni út bevezető szakaszán is  tervezik körforgalmak kialakítását.

 

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk