https://kolorline.hu/Átadták a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat

Átadták a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat idén a közbiztonságért nyújtott kiemelkedő munkájáért Rákay László, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőr főtörzszászlósa vehette át. A kitűntető címet Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester adta át május 3-án.

Állománygyűlést szerveztek május 3-án a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, ahol átadták a Kazincbarcika Város Képviselő-testülete által alapított, évente egyszer adományozható Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat. Az eseményen Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd egy nagy teljesítményű kávéfőzőt ajándékoztak a rendőrkapitányság részére, illetve bejelentették, hogy túlórapénzzel is támogatják az állomány munkáját.

A városvezetők idén a szakmai kuratórium javaslata, és a képviselő-testület ítélete alapján Rákay Lászlónak, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőr főtörzszászlósának adták át, a Kazincbarcika Város Közbiztonságáért kitüntető díjat, amit azoknak a kazincbarcikai személyeknek vagy közösségeknek ítélnek oda, akik a város közrendje, közbiztonsága fenntartásának, jobbításának érdekében, kiemelkedő színvonalú munkát végeznek, vagy rendkívüli helyzetekben kimagasló teljesítményt nyújtva, eredményesen állnak helyt.


Fotók: Géczy György

Rákay Lászlót meglepetésként érte a kitüntetés, elmondása alapján nagyon örül az elismerésnek, és büszke arra, hogy mióta itt dolgozik nem volt olyan eltűnt személy a város területén, illetve a körzetében, akit ne találtak volna meg. A rendőr főtörzszászlós azt mondta, azon dolgozik, hogy ez továbbra is így folytatódjon.

Rákay László r. ftzls. 1990. március 1-jén került a Rendőrség állományába, a Kazincbarcika Rendőrkapitányságra, ahol a Bűnügyi Osztályon nyomozóként kezdte meg szolgálatát.

1990-ban a Belügyminisztérium Tartalékos Tisztképző lskolájában, majd 1997. évben a zászlósképző iskolán szerzett rendőri végzettséget. 2000 és 2004 között elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát, ezzel is bizonyítva, hogy képességei, szakmai tapasztalata alapján rendőrtiszti pályafutásra és magasabb beosztások betöltésére is alkalmas lenne, azonban megfelelő nyelvvizsga hiányában első tiszti kinevezésére nem kerülhetett sor.

A Kazincbarcikán eltöltött szolgálati ideje alatt az őt megismerő kollégái és vezetői egyaránt elismerték elhívatottságát, szakmaiságát és nagy szerepe volt Kazincbarcika stabil bűnügyi helyzetének folyamatos fenntartásában is. Rákay László r. ftzls. 2007. szeptember 15. napján szolgálati nyugdíjba ment, azonban a mindig is benne lévő hivatástudat és szorgalom arra késztette, hogy szolgálati nyugdíjasként is részt vegyen és oroszlánrészt vállaljon a rendőrségre háruló új kihívásokból és feladatokból. 2013. szeptember 1. napjától a fenti késztetés hatására a rendőrség senior állományú tagjaként kezdett el ismételten dolgozni a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Szakmaisága, a magával szemben támasztott magas követelmények miatt új kollégái is azonnal felfigyeltek rá és ezen tulajdonságai alkalmassá tették rá, hogy a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán a rendkívüli tapasztalatot, nagy hely- és személyismeretet igénylő körözési tevékenységet ő koordinálja. Ezen tevékenységét 2013. évtől kiemelkedő színvonalon végzi.

2019. évtől a COVID-19 világjárványból eredő a rendőri szervekre háruló új kihívásokra példamutató módon reagált. A konkrét számadatokat tekintve Rákay László r. ftzls 2020. évben 3105 fővel kapcsolatos, COVID járvánnyal összefüggésbe hozható ügyet dolgozott fel, míg 2021. évben ezen teljesítményét is felülmúlva, 8517 fővel kapcsolatos ilyen ügyben járt el.

Tevékenysége során az állampolgárokkal folyamatosan tartotta a kapcsolatot, tájékoztatta őket a rendőrség által felügyelt karantén rendszerrel kapcsolatos kérdésekben, innovatív ötleteivel nagy szerepe volt azon kiemelkedő jelentőségű tájékoztató tevékenységben is, amely során az állampolgárokat tájékoztatta a Nova Karantén rendszer applikációjának letöltését illetően. Ezen tevékenysége a lakosság körében széleskörű elismerést váltott ki. Segítő szándékú, empatikus hozzáállásával és mindenre kiterjedő tájékoztatásával kapcsolatosan több alkalommal érkezett hatóságunkhoz elismerő visszajelzés szóban, illetve telefonon keresztül. Ezen járványügyi helyzettel kapcsolatos új feladatok mellett továbbra is kiemelkedő színvonalon látta el a körözési tevékenységet.

Rákay László r. ftzls szakmai életútja, hosszú időn keresztül a helyi lakosság körében is elismerést kiváltó, kiemelkedő színvonalon végzett szakmai munkája, magánéletében és munkájában tanúsított példamutató magatartása.

További híreink

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítására.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk