https://kolorline.hu/Tűzoltókat köszöntöttek

Tűzoltókat köszöntöttek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A magyar tűzoltók napját 1991 óta minden évben május 4-én tartják, ami egyben Szent Flórián napja is, aki a tűzoltók védőszentje. Ebből a jeles alkalomból köszöntötték a városvezetők a kazincbarcikai lánglovagokat, valamint Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós részesült.

Szent Flórián napja a tűzoltók védőszentje, valamint megtestesítője a tűzoltói munka lényegének: a bátorságnak, az önfeláldozásnak, a becsületnek és az emberek megsegítésének. Ezalkalomból május 5-én csütörtökön Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester köszöntötte a tűzoltókat. Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét a jeles nap kapcsán Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós a Kazincbarcikai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különlegesszer kezelője vehette át. Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós 2001. február 01-én kezdte hivatásos szolgálatát a Kazincbarcikai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint beosztott tűzoltó, ezt követően gépjárművezetői, majd különlegesszer kezelői beosztásba került. Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós kifogástalan szakmai munkát végez, a kapott feladatait kiemelkedően, példamutatóan hajtja végre. Szakmai ismereteit folyamatosan bővíti. Tevékenységére az önállóság és a pontosság jellemző, a tűzoltó pályát hivatásának tekinti.

Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós 2001. február 01-én kezdte hivatásos szolgálatát a Kazincbarcikai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon, mint beosztott tűzoltó, ezt követően gépjárművezetői, majd különlegesszer kezelői beosztásba került. Az elmúlt 22 év szakmai tapasztalatával, rálátásával és tudásával maximálisan segíti a tűzoltóság szakmai munkáját a mentő tűzvédelem területén. Különlegesszer kezelői feladatait példaértékűen látja el. Mindig szakszerűen, magabiztosan és lelkiismeretesen hajtja végre a rábízott feladatokat, ezáltal számtalan esetben bizonyította rátermettségét. Szabon Lajos tűzoltó törzszászlós kifogástalan szakmai munkát végez, a kapott feladatait kiemelkedően, példamutatóan hajtja végre. Szakmai ismereteit folyamatosan bővíti. Tevékenységére az önállóság és a pontosság jellemző, a tűzoltó pályát hivatásának tekinti.


Fotók: Bodó József

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk