https://kolorline.hu/A Magyar Sport Napját ünnepelték Kazincbarcikán

A Magyar Sport Napját ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Színes és változatos sportprogramokon vehettek részt Kazincbarcikán az érdeklődők a Magyar Sport Napján május 6-án. Az alsós diákok interaktív sportágválasztó show-n, a nagyobbak és a felnőttek pedig a meghívott edzőkkel és trénerekkel együtt mozoghattak. Emellett átadták a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Május 6-a a Magyar Sport Napja. A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club - Magyarország legrégebbi egyesülete. Ennek emlékére egy kormányhatározat alapján 2000 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Sport Napját.

Kazincbarcikán ebből az alkalomból változatos sportprogramokkal készültek a szervezők a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A délelőtti órákban az általános iskolás első, második és harmadik évfolyamos tanulói vehettek részt egy interaktív sportágválasztón a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban, ahol kipróbálhatták többek között az íjászkodást, a futballt, a röplabdát, a kézilabdát, a vízilabdát és a súlyemelést is.


Fotók: Pálinkó Gábor

Délután a Kazincbarcikai Sport Központ területén a Magyar Sport Napja alkalmából, Szitka Péter polgármester Polgármesteri Elismerő Okleveleket, valamint a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat adta át.

Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült:

Floorball sportágban
Florball IV. korcsoport lány csapat

Farkas Emese

Csikász Panni, Hanász Panna, Nagy Csenge Dominika, Rádai Nadin Nina, Százi Vivien, Varga Zsófia Panna

Floorball II. korcsoport lány csapat

Tóthné Szepesi Éva

Kerékgyártó Panna, Kocsis Dóra Márta, Mikulecz Viktória, Molnár Száva, Szolyák Dorka Zoé, Tyukodi Izabella

Grundbirkózás sportágban
Grundbirkózás II. korcsoport lány csapat

Tóthné Szepesi Éva

Demeter Lotti, Fekete Lilla, Kerékgyártó Panna, Kónya Zselyke, Labancz Anna Iringó, Molnár Száva, Piaszkó Jázmin , Szolyák Dorka Zoé, Tyukodi Izabella

Ritmikus gimnasztika sportágban
Ritmikus gimnasztika III. korcsoport

Mészáros Judit

Tóth Panna Boglárka, Dobi Mira, Fodor Kamilla, Hoffmann Hanna. Knittel Lara

Ritmikus gimnasztika I. korcsoport

Mészáros Judit

Antal Gréta, Dobi Adél, Kurcsik Hanna, Pap Zoé

Röplabda sportágban

Toronyai Miklós

Íjászat sportágban

Miklós Máté Bendegúz

Atlétika sportágban

Tóth Anna

Tenisz sportágban

Szabó József

Testnevelő kategóriában

Oláh Csaba György

Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díj évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai intézményben tanuló, illetve kazincbarcikai sportegyesületben versenyző sportolóknak vagy csapatoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el; valamint sportvezetőknek, edzőknek, sportszakmai tevékenységet segítő dolgozóknak, egyházaknak, akik hosszú ideje kimagasló színvonalú munkát végeznek. Idén a díjat Kerekes Ottó a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnöke vehette át.

A díjátadót követően meglepetésvendégként két olimpikon, Lőrincz Viktor és Szőke Alex vett részt a rendezvényen, akik egy pódiumbeszélgetés keretében meséltek eredményeikről, és a felkészülésről.

A délután folyamán „Fitt Barcika Csúcs – ünnepeljük a Magyar Sport Napját” címmel közös mozgásra invitálták a szervezők az érdeklődőket. A díjmentes programon a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban zumbázhattak együtt a mozogni vágyók Kolobiskó Ritával, majd Tatarek Rezső és csapata tartott boksz órákat, valamint az utolsó órában Buczkó Katával együtt nyújthattak le a résztvevők.

 

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk