https://kolorline.hu/A Magyar Sport Napját ünnepelték Kazincbarcikán

A Magyar Sport Napját ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Színes és változatos sportprogramokon vehettek részt Kazincbarcikán az érdeklődők a Magyar Sport Napján május 6-án. Az alsós diákok interaktív sportágválasztó show-n, a nagyobbak és a felnőttek pedig a meghívott edzőkkel és trénerekkel együtt mozoghattak. Emellett átadták a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Május 6-a a Magyar Sport Napja. A kontinens első szabadtéri sportversenyét 1875. május 6-án Budapesten rendezte meg a Magyar Athletikai Club - Magyarország legrégebbi egyesülete. Ennek emlékére egy kormányhatározat alapján 2000 óta ezen a napon ünnepeljük a Magyar Sport Napját.

Kazincbarcikán ebből az alkalomból változatos sportprogramokkal készültek a szervezők a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A délelőtti órákban az általános iskolás első, második és harmadik évfolyamos tanulói vehettek részt egy interaktív sportágválasztón a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban, ahol kipróbálhatták többek között az íjászkodást, a futballt, a röplabdát, a kézilabdát, a vízilabdát és a súlyemelést is.


Fotók: Pálinkó Gábor

Délután a Kazincbarcikai Sport Központ területén a Magyar Sport Napja alkalmából, Szitka Péter polgármester Polgármesteri Elismerő Okleveleket, valamint a Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat adta át.

Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült:

Floorball sportágban
Florball IV. korcsoport lány csapat

Farkas Emese

Csikász Panni, Hanász Panna, Nagy Csenge Dominika, Rádai Nadin Nina, Százi Vivien, Varga Zsófia Panna

Floorball II. korcsoport lány csapat

Tóthné Szepesi Éva

Kerékgyártó Panna, Kocsis Dóra Márta, Mikulecz Viktória, Molnár Száva, Szolyák Dorka Zoé, Tyukodi Izabella

Grundbirkózás sportágban
Grundbirkózás II. korcsoport lány csapat

Tóthné Szepesi Éva

Demeter Lotti, Fekete Lilla, Kerékgyártó Panna, Kónya Zselyke, Labancz Anna Iringó, Molnár Száva, Piaszkó Jázmin , Szolyák Dorka Zoé, Tyukodi Izabella

Ritmikus gimnasztika sportágban
Ritmikus gimnasztika III. korcsoport

Mészáros Judit

Tóth Panna Boglárka, Dobi Mira, Fodor Kamilla, Hoffmann Hanna. Knittel Lara

Ritmikus gimnasztika I. korcsoport

Mészáros Judit

Antal Gréta, Dobi Adél, Kurcsik Hanna, Pap Zoé

Röplabda sportágban

Toronyai Miklós

Íjászat sportágban

Miklós Máté Bendegúz

Atlétika sportágban

Tóth Anna

Tenisz sportágban

Szabó József

Testnevelő kategóriában

Oláh Csaba György

Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díj évente egy adományozható azoknak a kazincbarcikai intézményben tanuló, illetve kazincbarcikai sportegyesületben versenyző sportolóknak vagy csapatoknak, akik kiemelkedő sporteredményeket értek el; valamint sportvezetőknek, edzőknek, sportszakmai tevékenységet segítő dolgozóknak, egyházaknak, akik hosszú ideje kimagasló színvonalú munkát végeznek. Idén a díjat Kerekes Ottó a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnöke vehette át.

A díjátadót követően meglepetésvendégként két olimpikon, Lőrincz Viktor és Szőke Alex vett részt a rendezvényen, akik egy pódiumbeszélgetés keretében meséltek eredményeikről, és a felkészülésről.

A délután folyamán „Fitt Barcika Csúcs – ünnepeljük a Magyar Sport Napját” címmel közös mozgásra invitálták a szervezők az érdeklődőket. A díjmentes programon a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban zumbázhattak együtt a mozogni vágyók Kolobiskó Ritával, majd Tatarek Rezső és csapata tartott boksz órákat, valamint az utolsó órában Buczkó Katával együtt nyújthattak le a résztvevők.

 

További híreink

A gyors intézkedésnek köszönhetően nagyobb volt a füstje, mint a lángja

Dátum: 2022. máj 16. 19:21

Ma délután az épülő vízi komplexum mellett felhalmozott faapríték tüzet kapott, ami nagy füsttel járt. A kazincbarcikai tűzoltóság azonnal kiérkezett a helyszínre, és megkezdte az oltást.

Győzelem a KKSE női csapatánál

Dátum: 2022. máj 16. 13:50

A Kazincbarcikai KSE női csapata az NB II. Északkeleti csoportjának 21. fordulójában május 14-én a Kállósemjéni SZSE csapatát fogadta a Kazinczy Tornacsarnokban.

Május 18-ától 31-éig változik a Fitt Barcika órarendje

Dátum: 2022. máj 16. 10:46

Május 18-a, szerda és május 31-e, kedd között az Egressy Béni Művelődési Központ klubhelyiségében tartott forgalkozások helyszíne átkerül a Mezey István Művészeti Központ rendezvénytermébe.

Hiánypótló élelmiszerbiztonsági kiadvánnyal köszöntötte a kismamákat a Nébih

Dátum: 2022. máj 15. 08:00

Az anyaság már a fogantatás pillanatával elkezdődik, ahogyan az ezzel járó felelősség is. Ilyenkor ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei arra, hogy mi az, amivel a legjobban óvhatják gyermekük egészségét. Az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika – Jóga 40 felett

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Kangoo jumps

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Fitt Barcika – Kismama torna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Hastánc

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Fitt Barcika – Gerinctorna

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk