https://kolorline.hu/Május 14. – A Tour de Hongrie kazincbarcikai programja

Május 14. – A Tour de Hongrie kazincbarcikai programja

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Május 14-én, szombaton a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárverseny 4. szakaszában Kazincbarcikán, 13.40-kor az Egressy út Fő tér előtti szakaszáról startol a mezőny.

A versenyzők Ózd irányába a 26-os úton haladnak tovább, majd Farkaslyuk és Tardona érintésével érkeznek vissza Vadna felől Kazincbarcikára, ahol kétszer haladnak majd át – várhatóan 16.02-kor és 16.53-kor – az Építők útja Don Bosco Sportcsarnok melletti szakaszán felállított célkapun.
A kerékpárosok három kört tesznek meg a városban a Hadak útja, Ózdi út (26-os főút) – Egressy Béni út – unikornis körforgalom – Jószerencsét út - Építők útja - Tardonai út útvonalon, majd 17.45-től érkeznek az Építők úti célba.

A rajt előtt már déltől várják az érdeklődőket a Fő térre, ahol a csapatokkal lehet ismerkedni, miközben azok a versenyre készülődnek. A verseny alatt a szervezők szurkolói zónákat alakítanak ki az Építők útján a kórház és a Don Bosco Sportközpont közötti szakaszon, a Jószerencsét úton az unikornis körforgalom és az Építők úti kereszteződés között. 

útvonal

útvonal

A Tour de Hongrie történetében először kíséri végig a mezőnyt egy reklámkaraván. Az egyes szakaszokon a versenyzők előtt vagy mögött haladnak majd a nemzetközi kerékpárverseny támogatóinak autói, akik több ezer ajándékkal készülnek a szurkolók számára.

A versenyzők 50-70 km/órás sebességgel is haladhatnak, ezért vigyázzanak a sportolók és a saját testi épségükre!

A megadott időpontok előtt 10-20 perccel időszakos forgalomkorlátozás, útlezárás várható, valamint a verseny az autóbuszok menetrendjét is érinti, melyekről részletes információt ITT találnak.

A verseny ideje alatt a rendőrség szakemberei a Fő téren felállított sátorban bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adnak és prezentációkat tartanak, továbbá a „Bikesafe” program keretében ingyenes kerékpár-regisztrációt is végeznek.

 

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk