https://kolorline.hu/Meghosszabbítva! – Június 15-ig lehet pályázni a színes házfalakra

Meghosszabbítva! – Június 15-ig lehet pályázni a színes házfalakra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. támogatásával, a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP (továbbiakban: LIFE-projekt) keretein belül TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSE KAZINCBARCIKA FALFELÜLETEIRE AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁS JEGYÉBEN címmel újabb pályázat kerül meghirdetésre.

A PÁLYÁZAT CÉLJA, TÁRGYA

A BARCIKA ART Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízásából, Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. által működtetett Klíma Alap támogatásával, a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP azonosítójú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretein belül nyilvános pályázatot hirdet Kazincbarcikán található falfelületek egyedi tervezésű, több részből és többféle technikával készült falfestésének tervezésére, melyek figyelemfelhívó jelleggel bírnak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra.
A pályázati felhívás a KolorCity Kazincbarcika koncepcióhoz illeszkedik, melynek keretein belül 2013 és 2021 között közel 40 kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások elhelyezésével.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, amelyre amatőr és professzionális alkotók jelentkezését is várjuk.
Az amatőr, illetve a professzionális alkotók által készített és a pályázati felhívásra benyújtott munkák külön kategóriában kerülnek elbírálásra.
A professzionális kategóriában pályázatot benyújtók esetén előnyt jelent:

1. művészeti, vagy művészetközvetítési területen szerzett felsőfokú végzettség, vagy ezen a területen folyamatban lévő tanulmányok
2. legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tapasztalat
3. felsőfokú, designeri, grafikai területen szerzett felsőfokú végzettség, vagy ezen a területen folyamatban lévő tanulmányok

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával, a tárgy mezőben Life projekt – Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért cím feltüntetésével lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2022. június 25.

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témája mellett illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz. A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó, zavaró megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület / épületek adottságait, a tereptárgyakat, az épület / épületek környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét elfoglalniuk. Az alkotásokon védjegyoltalom alatt álló logók, grafikák, feliratok, illetve márkajelzések használata (nike, coca-cola stb.) nem engedélyezett.  A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni.
A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik. Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség és kár a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy megismerte a mellékelt adatkezelési tájékoztatót (továbbiakban: 1. sz. melléklet). Kazincbarcika Város Önkormányzata, a BARCIKA ART Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, illetve a Miskolci Egyetem, mint a LIFE-projekt megvalósítása érdekében létrejött konzorciumi együttműködés Konzorciumvezetője, a személyes adatokat a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, az adattárolást a LIFE-projekt lezárásáig határozza meg.

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

A pályázóknak be kell nyújtaniuk:

  • a megadott homlokzatokra szánt pályaműveket A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, illetve festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban

  • a kitöltött és aláírt pályázati jelentkezési lapot elektronikus úton

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A nyertes alkotások kivitelezhetősége érdekében - amennyiben szükséges - a BARCIKA ART Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a maximum 20 %-os változtatás jogát fenntartja!

A bírálat főbb szempontjai:

  • éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás témájának megjelenítése:

    • zöld város koncepció

    • tudatos vízfelhasználás

    • zöld tető koncepció

    • klímatudatosság

  • a Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés

  • kompozíciós elvek és részletmegoldások

  • kivitelezhetőség

Eredményhirdetés: 2022. július 15.

A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve.
A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak a www.kolorcity.hu weboldalon.

DÍJAZÁS

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák készítője (falfelületenként 1 pályamunka) - nettó 200 000 Ft pénzjutalomban részesül.
A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a BARCIKA ART Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a díjazásban részesült pályamunkák egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal.

Mátyás király út
Kazincbarcika, Mátyás király út 17-23.

Mikszáth utca
Kazincbarcika, Mikszáth Kálmán utca 1-3.

Paál László utca
Kazincbarcika, Paál László utca 2-6.

További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen!

Jelentkezési adatlap: ITT

Adatkezelési tájékoztató: ITT
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat: ITT
Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozat visszavonása: ITT

Life logó

A LIFE-CLIMCOOP-LIFE19 CCA/HU/001320 számú projekt az Európai Unió LIFE-programjának támogatásával valósul meg.

 

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk