https://kolorline.hu/Kihívás napja Kazincbarcikán

Kihívás napja Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Idén is előkelő helyen végzett Kazincbarcika a Kihívás napján. A május 25-ei eseményen a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében számos sportprogram várta az érdeklődőket.

A Kihívás napját 1991 óta rendezik meg május utolsó szerdáján, amely a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban, a világon – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt. Az esemény célja, a lakosság figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, valamint a kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz. A résztvevők aktivitását éjféltől este kilenc óráig rögzítik. A programnak közösség formáló hatása is van, hiszen a helyi sportjátékokban lakhelytől, kortól, munkahelytől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet.


Fotók: Pálinkó Gábor

Kazincbarcikán az esemény egy általános iskolás alsó tagozatos diákoknak szóló Játszótéri kihívással, illetve óvodások részére szervezett Fitt Ovi Olimpiával vette kezdetét. A játékos sorversenyek és ügyességi feladatok után az eredményhirdetés következett, ahol a Füzike Tagóvoda ovisai bizonyultak a legjobbnak. Az esemény végén a szervezők kiemelték, nem az eredmény a legfontosabb, hiszen minden gyermek, aki részt vett a Fitt Ovi olimpián méltón érezheti magát győztesnek.

Az általános iskolás felsős, illetve a középiskolás diákok is csatlakoztak a kihíváshoz, ők a saját intézményükben mozogtak, testnevelő tanáraik irányításával. Emellett a Mezey István Művészeti Központ udvarán is sportoltak a városlakók, ahol a Fitt Barcika órarendjében szereplő mozgásformákat próbálhatták ki az érdeklődők, akik választhattak a jóga, a zumba, a zumba gold, a kismamatorna, és hastánc közül. Ezen felül a kihívás napja alkalmából a Kazincbarcikai Fedett Uszodában egész napos ingyenes belépés várta a vízisportok szerelmeseit.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk