https://kolorline.hu/A hősökre emlékeztek

A hősökre emlékeztek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hősök napi kegyeleti megemlékezést tartottak május 29-én a Kazincbarcika-alsói Református Templom udvarán. A tiszteletadás Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Barcika Art Nonprofit Kft. és a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület közös szervezésével valósult meg.

A világháborúk áldozatainak emlékére rendezett megemlékezés istentisztelettel kezdődött a református templomban. Ezt követően a templom kertjében lévő Hősök Emlékműnél dr. Makkai Orsolya Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.


Fotók: Pálinkó Gábor

– Kazincbarcikán ma emlékezünk, és egyben ünneplünk a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület segítségével és közreműködésével, akik minden évben komoly munkát, szervezést, előkészítést, tervezést és lebonyolítást is vállalnak, karöltve a várossal, ennek köszönhetően mi egy kicsikét megállhatunk, emlékezhetünk, elgondolkodhatunk – mondta Dr. Makkai Orsolya alpolgármester.

A köszöntőt követően az Irinyi János Református Oktatási Központ tanulói, Lévai Péter és Tucza Ákos szavalt el egy-egy verset, Hocza Veronika Laura pedig dallal tisztelgett a hősök előtt, őket az Edelényi Férfi Kórus előadása követte. A műsort követően Husonyicza Gábor, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke mondott szívhez szóló ünnepi beszédet, melyben kiemelte az emlékezés fontosságát, hiszen az emlékművek és az emléktáblák mögött keresztbe tört életek, elfeledett vágyak, eltiport remények sokasodnak.

A beszéd után Brundzik Attiláné lelkész mondott áldást, majd Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök, a Magyar Honvédség, a Kazincbarcikai Hadigondozottak Egyesülete, a Református Egyház és a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület képviselői helyezték el a megemlékezés virágait a hősök emlékművénél.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk