https://kolorline.hu/Szenior kreativitás a karanténban

Szenior kreativitás a karanténban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nyílt napot tartott a Kazincbarcikai Idősügyi Tanács június 1-jén. A Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány EduSenior Információs és Tanácsadó Program keretében mutatták be a karantén alatt készült alkotásokat.

Szenior kreativitás a karanténban, valamint helyi értékek – honismeret témákban várták a meghívottakat a Mezey István Művészeti Központba. A rendezvény első részében a „Mit tegyek, hogy aktív legyek? Mit tegyek, hogy ne felejtsek?” az EduSenior Program demencia prevenciós képregényét a COVID idején a megelőzés érdekében címet viselő eddig megjelent 3 kisfilmet tekinthették meg a résztvevők. A megjelenteket Dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Alapítvány Kuratóriumának elnöke az EduSenior program ötletgazdája, valamint Dr. Makkai Orsolya alpolgármester köszöntötte.

A városvezető elmondta, hogy Kazincbarcikán meghatározó a kulturális élet, temérdek programmal, rendezvényekkel kedveskednek minden korosztálynak. Továbbá kiemelte, hogy a pandémiás időszak után is a város igyekszik kiemelt figyelmet fordítani a szépkorúakra.

Szenior kreativitás a karanténban témában számtalan alkotás érkezett, amit a program résztvevői megtekinthettek, valamint helyi értékek, honismeret, nagyjaink témában négy alkotást mutattak be a szervezők kisfilmek formájában. Az esemény az emléklapok átadásával zárult.

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk