https://kolorline.hu/Vagány, öreg motoros nincs

Vagány, öreg motoros nincs

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy nyáridővel az utakon a motorosok száma egyenesarányban nő a hőmérséklettel; meg sajnos a balesetek száma is.

A tragédiák elkerülése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendészeti igazgatója motoros törvényt mond: Tiszteld magad, a vasat és a közlekedőket!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet szakembereivel közösen a balesetmegelőzés érdekében olyan kisfilmet készített, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy mindenki hazaérjen.

 

Szerencsi Árpád r. alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mb. rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese saját motoros élményeire alapozva a filmben többek között elmondja, hogy vannak vagány és öreg motorosok, de vagány-öreg motoros nincs. A motorozásnál elsődleges törvény a tisztelet! Tisztelet magunk, a vas, és a többi közlekedő iránt.

A rendészeti igazgató gyakorló motorosként is tudja, hogy a szabályokat be kell tartani, továbbá mégannyira fontos a megfelelő védőöltözet is, hiszen mint mondta, még, „aki motoros, az felöltözik, de aki strandpapucsban ül a gépre, az nem motoros”.

A rendőrségi tapasztalatok azt is mutatják, hogy a leggyakoribb hibák közé tartoznak a kanyar ívének helytelen felmérése, vagy ha a záróvonalon átlóg a jármű. A rendőrség Borosod-Abaúj-Zemplén megyében kiemelt figyelemmel kezeli többek között a Miskolc-Lillafüred környéki útszakaszokat, hiszen számos veszélyes kanyar található ezen a területen.

A balesetek elkerülése érdekében a legtöbbet azonban mi, magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva veszünk részt a közlekedésben.

Illa


A motorozás négy törvénye:

  • Mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel közlekedj!

  • Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonság technikailag is megfelelő motorkerékpárral vegyél részt a forgalomban!

  • Viselj bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülés a kockázatát!

  • Ne rutinból, vagy megszokásból vezess! Mindenre fel kell készülni, még a közúti ellenőrzésekre is!

 

Forrás: police.hu

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk