https://kolorline.hu/Uticél: Kolorcity! - fotó és mozgókép alkotói pályázat

Uticél: Kolorcity! - fotó és mozgókép alkotói pályázat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő olyan értékek újra értelmezését foglalja magában, amikhez élmények köthetők. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve az azóta eltelt idő a fejlesztéseknek és a közterekhez kapcsolódó kreatív pályázatoknak köszönhetően számos nevezetességgel tette vonzóbbá városunkat a turisták és az idelátogató vendégek számára. Ezt a szemléletet a város tovább szeretné erősíteni egy Kazincbarcikáról készülő kiadvánnyal és más marketing anyagok készítésével, melynek narrációjában fontos szerep hárulna a városban és környékén élő emberek településünkről alkotott látásmódjára. A kiadvány címe: Úti cél: Kolorcity!.

Olyan Kazincbarcikáról készült, vagy kizárólag Kazincbarcikai értékeket rejtő alkotásokat várunk, mely településünk izgalmas értékeinek és életének, hagyományainak, fejlődésének bemutatására épül pillanatképekben, illetve mozgóképi anyagban olyan igényességgel és látásmóddal, mely alkalmas a fentiek nagyközönség elé tárására, a település bemutatására, népszerűsítésére, valamint a fent említett kiadványban való illusztrálásra. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont az egyedi látásmód, a képek által sugárzott hangulatok, érzelmek megjelenése, Kazincbarcikához való kötődése, és a kompozícióban érdekes pl. fény és árnyék hatások, nézőpontok megjelenítése.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, melyekre amatőr és profi kategóriákban egyaránt küldhetnek be pályamunkát a jelentkezők. Mind fotó, mind pedig videó témában a zsűri külön-külön bírálja el az amatőr és a profi alkotók által készített pályamunkákat.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó esetleges mellékletek csatolásával, lehet az uticelkolorcity@gmail.com e-mail-címen.

FOTÓ PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK:

Kizárólag Kazincbarcikára jellemző bel- és külterületén készült képekkel lehet pályázni. A képekről beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készült, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmazzon, mely a településhez köthető.
A képeket elektronikus úton kell benyújtani, illetve feltölteni az uticelkolorcity@gmail.com címhez tartozó drive felületre, mappába rendezett formában.
Az eléréshez szükséges belépési adatokat a pályázó a hivatalos jelentkezés után elektronikus levelezési címére kapja meg a pályázat kiírójától.
Egy induló minimum 5, legfeljebb 12 db képpel pályázhat.
Minden kép mellett fel kell tüntetni egy, az alkotó által választott képre jellemző címet vagy fantázianevet. Leadáskor, kérjük az e-mailben tüntesse fel a szerző nevét, lakcímét, telefonos és elektronikus elérhetőségét, melyet egy szöveges file-ban a mappában csatol.
Nevezési díj nincs.
A képek beküldésével egyidejűleg a pályázó elfogadja a részvételi – pályázati és szerzői- feltételeket, - a csatolt dokumentumokban található információk alapján - azok megszegése esetén a pályázatból haladéktalanul kizárásra kerül.

A fotók elbírálásának főbb szempontjai:
- különleges egyedi látásmódban való bemutatás,
- kreativitás,
- kompozíciós elvek és részletmegoldások
- nyomtatott kiadványhoz illeszkedő minimális minőségi megfelelés
- a képek tartalmához lehetőség szerint élmények, családi események, emocionális pillanatok kötődjenek

Technikai információk:
A fotókat JPG formátumban kérjük minimum 5 megapixel (2592x1944) méretben RGB színtér használattával. profi kategóriában a képméret minimum 8 megapixel (3264x2448) és lehetőség szerint egy nyers RAW file is elérhető legyen a további utómunka érdekében.
A fájlnév minden esetben legyen a kép címe.
A kép utólagos manipulálása megengedett. Korrekció, átalakítás, effektelés esetén, kérjük az eredeti file hozzáférését is biztosítani!
A képeken nem lehet semmilyen vízjel vagy felirat.

A VIDEÓ PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA TERJEDELME:

Kizárólag Kazincbarcika jellemző bel- és külterületén készült felvételekkel, illetve az ezekből készült vágott mozgóképes tartalommal lehet pályázni. A felvételekből beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készültek, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmaznak, mely a településhez köthető.

Nevezni a nevezési lap, a filmes hozzájárulási nyilatkozat és a versenymű megtekintésére alkalmas URL link beküldésével lehet. E-mail: uticelkolorcity@gmail.com

A filmek formátumát tekintve az alábbi az elfogadott: mp4 (H264) 25 vagy 50 fps (filmkocka/másodperc) képfrissítési frekvencia. A felbontási képméret optimálisan Full HD (1920x1080) pixel, de minimum 720p (1280x720) pixel. A megtekintő kópiának 2 GB-nál kisebb verziót kérünk feltölteni.
Az elkészült alkotások optimális hossza 1-3 perc terjedelmű, de maximálisan 5 perc hosszúságú lehet.

A versenyprogramba kerülő filmeket később a szervezőktől kapott drive felületre lehet majd vetítésre alkalmas minőségben feltölteni. A nevezők a filmek jogával rendelkezők lehetnek, akik kifejezetten hozzájárulnak az alkotások térítésmentes, nyilvános vetítéséhez, valamint a filmek képi és hangi anyagainak promóciós célra történő felhasználásához.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2022. június 30.

Szerzői jogi feltételek

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a ITT   található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Eredményhirdetés 2022. július 15.
A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve!
A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el mindkét kategóriában, fotó/mozgókép

DÍJAZÁS
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka kategóriánként fotó/mozgókép:
1. helyezett: nettó 200.000 Ft forint
Közönségdíj: nettó 100000 forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez.

Jelentkezési lapok:
Fotó amatőr

Fotó profi

Mozgókép amatőr

Mozgókép profi

További híreink

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Dátum: 2022. jún 30. 08:34

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk