https://kolorline.hu/Figyelem! Trükkös csalók új módszere!

Figyelem! Trükkös csalók új módszere!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, amelyben arról tájékoztatják Önöket, hogy hozzátartozójukat Szlovákiában letartóztatták, őrizetbe vették, kezeljék kellő körültekintéssel a hallottakat. Minden esetben ellenőrizzék az esemény valódiságát, vegyék fel családtagjukkal a kapcsolatot!

Az ez idáig ismeretlen elkövetők 2022. június 13-án a délelőtti órákban ismeretlen telefonszámról felhívtak egy tatabányai asszonyt. A hölgynek a telefonáló – aki ügyvédként mutatkozott be - azt hazudta, hogy fia bajba került, külföldön bevitték a rendőrségre és 16 millió forint óvadékot kell fizetni, hogy elengedjék. A férfi arra utasította a megijedt édesanyát, hogy taxival küldje ki a pénzt Szlovákiába.
Az asszony a kapott instrukciók betartásával a taxiállomásra ment, ahol a nyomozati munka eredményessége végett a rendőrök már várták, és közölték vele, hogy csalás áldozata lett.
A fenti esettel párhuzamosan újabb három hölgy tett bejelentést a rendőrségre, akiket ugyanezzel a módszerrel próbáltak megkárosítani.
 

Fontos! Amennyiben hozzátartozójával kapcsolatban keresik, kérjen visszahívást, és ellenőrizze a hívás valódiságát! Ne váljon áldozattá!

  • Többször felhívtuk már a figyelmet rá, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a telefonhívásokat követően sose hajtsák végre a kapott utasításokat!

  • Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége, hogy a bajból kikerüljön!

  • Ellenőrizzék le a telefonon kapott hír valóságtartalmát! Tegyenek fel ellenőrző kérdéseket!

  • Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!

  • Ne adják meg adataikat ismeretleneknek!

  • Bűncselekmény esetén hívják a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon!

  • Legyenek óvatosak és egészségesen bizalmatlanok!

Forrás: police.hu

További híreink

Kolorfesztivál 2023 — zöld és zenés zendülés

Dátum: 2023. máj 29. 16:00

A 10. Kolorfesztivál sok zenei stílus ikonjainak koncertjeivel, és az eddigi legzöldebb környezettudatossággal várja az érdeklődőket. Idén, augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. máj 29. 11:28

Kazincbarcika idén is csatlakozott a Kihívás napja országos programhoz. Városunk május 31-én napközben arra buzdít minden intézményt, céget és csoportot, hogy legalább 15 percet intenzíven sportoljanak. A csatlakozók azért mozognak majd, hogy Kolorcity idén saját kategóriájában elhozza az első helyet.

Újraindul a gyógyúszás az uszodában

Dátum: 2023. máj 28. 18:00

A nyári szünetben ismét gyógyúszáson lehet részt venni a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Szalézi-nap

Dátum: 2023. máj 27. 18:00

Számos program várta az érdeklődőket a héten a Don Bosco Sportközpontban. Szerdán a Szalézi-gálának adott otthont az intézmény. A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai és pedagógusai a reggeli ünnepi szentmise után a sportközpontban emlékeztek az iskola névadójára.

KolorTV élőben

Programajánló

Pedagógusnapi ünnepség Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

A Barcika Art 2023-as sokszínű gyerektáborai

Kazincbarcika

Sportlegendák relikviái II.

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Kul-túr kocsmatúra

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk