https://kolorline.hu/Figyelem! Trükkös csalók új módszere!

Figyelem! Trükkös csalók új módszere!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, amelyben arról tájékoztatják Önöket, hogy hozzátartozójukat Szlovákiában letartóztatták, őrizetbe vették, kezeljék kellő körültekintéssel a hallottakat. Minden esetben ellenőrizzék az esemény valódiságát, vegyék fel családtagjukkal a kapcsolatot!

Az ez idáig ismeretlen elkövetők 2022. június 13-án a délelőtti órákban ismeretlen telefonszámról felhívtak egy tatabányai asszonyt. A hölgynek a telefonáló – aki ügyvédként mutatkozott be - azt hazudta, hogy fia bajba került, külföldön bevitték a rendőrségre és 16 millió forint óvadékot kell fizetni, hogy elengedjék. A férfi arra utasította a megijedt édesanyát, hogy taxival küldje ki a pénzt Szlovákiába.
Az asszony a kapott instrukciók betartásával a taxiállomásra ment, ahol a nyomozati munka eredményessége végett a rendőrök már várták, és közölték vele, hogy csalás áldozata lett.
A fenti esettel párhuzamosan újabb három hölgy tett bejelentést a rendőrségre, akiket ugyanezzel a módszerrel próbáltak megkárosítani.
 

Fontos! Amennyiben hozzátartozójával kapcsolatban keresik, kérjen visszahívást, és ellenőrizze a hívás valódiságát! Ne váljon áldozattá!

  • Többször felhívtuk már a figyelmet rá, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a telefonhívásokat követően sose hajtsák végre a kapott utasításokat!

  • Fokozott fenntartással kezeljék a váratlanul jelentkező idegeneket, az olyan telefonhívásokat, amiben valaki arra hivatkozik, hogy hozzátartozójukat baleset, vagy más tragédia érte, bajba került, kárt okozott, és azonnal pénzre van szüksége, hogy a bajból kikerüljön!

  • Ellenőrizzék le a telefonon kapott hír valóságtartalmát! Tegyenek fel ellenőrző kérdéseket!

  • Hívják fel közvetlen hozzátartozóikat!

  • Ne adják meg adataikat ismeretleneknek!

  • Bűncselekmény esetén hívják a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es számon!

  • Legyenek óvatosak és egészségesen bizalmatlanok!

Forrás: police.hu

További híreink

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Dátum: 2022. jún 30. 08:34

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk