https://kolorline.hu/Tájékoztató lakossági azbesztmentesítési pályázatról

Tájékoztató lakossági azbesztmentesítési pályázatról

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tájékoztatom városunk lakosságát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tiszta Ország” Programja keretében megvalósuló, NHKV Zrt. által kiírt pályázatról.

A súlyos betegségeket okozó, azbeszt tartalmú építőanyagok annak ellenére vannak jelen a magyar lakosság életében, hogy 2005 óta tilos a forgalmazásuk és felhasználásuk. A veszélyes hulladékként nyilvántartott, azbesztet tartalmazó palatetők, kerítéselemek, burkolóanyagok ártalmatlanítása, vagy ártalmatlanításra történő leadása jelentős költségekbe kerül az ingatlantulajdonosoknak. 
A Lakossági Azbesztmentesítési Pályázat kiírása egyszeri, nem pénzbeli támogatás nyújt a lakossági ügyfelek részére, kizárólag az azbeszthulladék begyűjtésére, szállítására és ártalmatlanításra történő átadására vonatkozik. 
Pályázni 2022. június 20-án 8.00 órától keretkimerülésig, de legkésőbb 2022. augusztus 22. 24.00 óráig lehet az NHKV Zrt. oldalán megtalálható beadó felületen. 
A pályázat részletes leírása az alábbi linken elérhető: http://nhkv.hu/azbeszt-informaciok/

Kérjük Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatásának szíves tudomásul vételét!

Tisztelettel:
Szitka Péter
polgármester 
 

További híreink

A végéhez közelít a távfűtési szezon

Dátum: 2023. márc 28. 18:29

Kazincbarcikán az országos átlaghoz képest kiemelten sok, körülbelül 8000 távfűtéses ingatlan található. A távhőtörvény szerint a szolgáltatónak szeptember 15. és május 15. között kell rendelkezésre állnia. Hogy mikor induljon és mikor álljon le a fűtés ezen időszakon belül, azt a társasházközösség dönti el. Kazincbarcikán az intézményekben úgynevezett jelleggörbe alapján, míg a távfűtéses lakásokban a külső hőmérséklet alakulásának függvényében fűtenek.

A Deák iskola tanulóinak alkotásaiból nyílt tárlat a Mezeyben

Dátum: 2023. márc 28. 09:00

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola diákjai márciusban kiállították változatos műveiket a Mezey István Művészeti Központban. A MONTÁZS május 4-ig tekinthető meg.

Bemutatkoztak a leendő elsősök tanítói Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 27. 22:13

Egy igazán kedves és emlékezetes program során ismerhették meg a leendő első osztályos kazincbarcikai óvodások tanítóikat. A Pollack Mihály Általános Iskola és tagiskolái a Don Bosco Sportközpontba hívták a város utolsó éves ovisait, hogy bemutathassák, milyen munka zajlik az érintett oktatási intézményekben.

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk