https://kolorline.hu/Felfrissülés a nyári napokon

Felfrissülés a nyári napokon

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Már elindult a Fő téri szökőkút párásító, frissítő funkciója, amely naponta 10 és 18 óra között működik. A párásítás ivóvízzel történik, így működése közben nyugodtan át lehet sétálni rajta.

A szökőkút-rendszer része az a tizenkét darab lamináris üvegtiszta fúvóka, amelyek a nyári nagy melegben párásító rendszerként is funkcionálnak és gondoskodnak arról, hogy a fényjátékot élvező városlakók a kút mellett hűsölhessenek is. A párásítás természetesen ívóvízzel történik, amely nem jelent veszélyt az egészségre, így bárki nyugodtan átsétálhat a párásító ponton, ezzel felfrissítve magát a nyári melegben.

Emellett esténként továbbra is működik a vízijáték-show, ám fontos megjegyezni, hogy a fény- és vízi show alatt tilos a szökőkút területére rálépni, hiszen veszélyt jelenthet mind a gyermekek mind a felnőttek számára. Egyrészről a fúvókák ereje okozhat balesetet, másrészről pedig a vízijáték vegyszerezett vízzel történik, ami az egészségre káros hatással lehet. Természetesen a vízijáték show és a párásítás két egymástól elkülönülő funkció, így a párásítás semmilyen egészségügyi veszéllyel nem fenyeget.

A vízijáték-showt minden este 19 órától 21 óráig félóránként láthatják és hallhatják a szökőkúthoz kilátogatók. Pénteken és szombaton 21 órától pedig egy 10 számból álló extra produkció is megcsodálható a város Fő terén.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk