https://kolorline.hu/Hasznos tanácsok a rendőrségtől

Hasznos tanácsok a rendőrségtől

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Elérkezett a nyár, a gyerekek által várt vakáció, a jól megérdemelt pihenés, nyaralás ideje. Ilyenkor fontos felhívni a fiatalok és a szülők figyelmét a nyári veszélyhelyzetekre és azokra a magatartásformákra, amelyekkel csökkenthető az áldozattá válás kockázata.

A gyerekek életkorának előrehaladtával a szülő úgy érzi, egyre inkább nyugodt lehet gyermeke biztonságát illetően, sajnos azonban ezt a korosztályt sem kerülik el a veszélyhelyzetek.

Korunk aktuális problémája az alkohol- és a kábítószer-fogyasztás, amely leginkább a tizenéves korosztályt fenyegeti. A divatnak, az új szórakozási szokásoknak való megfelelés, a kortársi nyomás, a kortárs csoporthoz való tartozás igénye, a veszélyhelyzet alábecsülése mind-mind olyan tényezők, amelyek fokozott veszélyhelyzetet teremtenek mind az áldozattá, mind a bűnelkövetővé válás tekintetében.

Fontos, hogy a szülők figyelmeztessék gyermeküket arra, hogy ne szálljanak be idegen autóba, ne engedjenek be ismeretleneket a lakásba, mindig legyenek óvatosak az idegenekkel. Ha valamilyen esti programban szeretne a gyermek részt venni, oda lehetőleg csoportosan vagy idősebb személy kíséretében menjen, továbbá fontos felhívni a gyermek figyelmét, hogy mindig tartsa a szülőkkel megbeszélt időponthoz magát. A gyereknél mindig legyen olyan irat, amelyből megállapítható a kiléte és a szülők elérhetősége, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt a játszótereken, strandokon, napközis táborokban ne tartson magánál.

Szintén elengedhetetlen, hogy a gyalogos közlekedés alapvető szabályaival legyenek tisztában a gyerekek, illetve mindig legyen náluk megfelelő mennyiségű folyadék. Egy – egy bevásárlás alkalmával ügyelni kell arra, hogy gyereket, idős személyt ne hagyjunk az autóban, ugyanis perceken belül hőgutát kaphatnak. Az autóban ne hagyjunk értéktárgyakat és minden esetben győződjünk meg arról, hogy lezártuk a gépjárművet.

 

További híreink

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk