https://kolorline.hu/Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

A népszámlálás célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Ezek az információk szükségesek a mindannyiunk életét befolyásoló gazdasági, társadalmi döntések előkészítéséhez, a helyi fejlesztések tervezéséhez és a tudományos kutatásokhoz.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, amely három időszakra tagolódik:

  1. időszak: 2022. október 1. és 2022. október 16. között az internetes önkitöltési időszakban az adatszolgáltatók kizárólag interneten keresztül, önállóan tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket;

  2. időszak: 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik a számlálóbiztosi terepmunka, ebben az időszakban az adatszolgáltatás már csak a számlálóbiztosok közreműködésével, személyes interjúk által teljesíthető;

  3. időszak: 2022. november 21. és 2022 november 28. között kerül sor a pótösszeírási időszakra. Ebben az időszakban már csak azon személyek összeírására kerülhet sor, akik a számlálóbiztosok általi interjú keretében sem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket. Ekkor az összeírásból kimaradt személyeknek kell jelentkezniük a helyi népszámlálási felelősnél (jegyző), akinek gondoskodnia kell ezen személyek összeírásáról is.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtési tevékenységét a számlálóbiztosok látják el.

A számlálóbiztosok főbb feladatai a következők:

  • otthoni felkészülés keretében a szükséges alapismeretek, segédanyagok elsajátítása és elektronikus vizsga elvégzése;

  • az adatfelvétel kezdete előtt az összeíráshoz szükséges a KSH által biztosított elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, a számlálóbiztosi igazolvány, az összeíráshoz kapcsolódó nyomtatványok és segédanyagok átvétele;

  • a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése;

  • folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban;

  • folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval, rendszeres beszámoló a terepen tapasztaltakról;

  • megtagadások, rendkívüli esetek azonnali jelentése a felülvizsgálónak;

  • az adatfelvétel befejezését követően az összeírásra használt elektronikai eszköz (tablet) és tartozékai, számlálóbiztosi igazolvány, címjegyzék, egyéb nyomtatvány, illetve papíralapú jegyzet leadása.

A Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal a 2022. október 1- november 28. között zajló országos népszámlálás lebonyolításához való közreműködéshez számlálóbiztosok jelentkezését várja.

Előreláthatólag 100-140 címen kell kérdőívet kitölteni, tableten keresztül, amit a KSH biztosít az adatfelvétel idejére.

A munkavégzés időtartama: 2022.október 17.-2022. november 20.

Jelentkezés feltétele:

  • nagykorú, cselekvőképes személy

  • saját eszköz és internetelérés a kötelező tananyag elsajátításához szükséges felkészüléshez. (laptop, tablet stb.) A résztvevők oktatása e-learning képzés keretében valósul meg, mely vizsgával zárul. A vizsga teljesítése alapfeltétele a számlálóbiztosi munkavégzésnek.

  • elektronikus és telefonos elérhetőség (a folyamatos kapcsolattartás érdekében rendelkezik saját mobiltelefonnal, e-mail címmel)

Jelentkezésnél előnyt jelent:

  • legalább középfokú végzettség

  • helyismeret, tájékozódási, térképkezelési készség

  • korábban már részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban vagy más KSH-s lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként

  • számítógépes ismeret

  • fizikai erőnlét, terhelhetőség

  • tanulási készség

  • motiváltság

  • jó fellépés, beszédkészség

  • jó kapcsolatteremtő és jó kommunikációs készség, nyelvtudás

  • empátia

  • lelkiismeretesség, precizitás

  • konfliktuskezelő készség

  • titoktartás

  • rugalmas időbeosztással és állandó elérhetőséggel rendelkezik

  • nemzetiségi területen az adott nemzetiség nyelvének ismerete

  • kizárólagosság vállalásáról szóló nyilatkozat megtétele

A számlálóbiztosok díjazása:

Az elvégzett munka díjazása a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglaltak szerint történik. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás: 300 Ft/cím, lakás, lakott üdülő, lakott egyéb lakóegység, intézet összeírása: 300 Ft/cím, személyek összeírása: 620 Ft/személy, egyéb szervezés: 770 Ft/cím)

Amennyiben úgy érzi a feltételeknek megfelel és a feladatokat képes ellátni, jelentkezését az alábbi linken (https://www.kazincbarcika.hu/block-pages/56/blocks/319) található jelentkezési lap kitöltésével a következő címek valamelyikére várjuk:

  • - Email: jegyzo@kazincbarcika.hu

  • - Személyesen vagy postai úton: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4.

Jelentkezési határidő: 2022. július 20.

dr. Szuromi Krisztina s.k.
jegyző

Letölthető anyagok

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk