https://kolorline.hu/Remek hangulat uralkodik a médiatáborban

Remek hangulat uralkodik a médiatáborban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Még tart a második alkalommal megszervezett médiatábor. A napközis jellegű foglalkozásokon a gyerekek megismerkedhetnek az újságírás, a műsorvezetés, a kamerahasználat, a fotózás, és a riporterkedés világával.

Július 4-én vette kezdetét a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett médiatábor. A napközis jellegű táborban a gyerekek teljes bejárást kaptak a Médiaközpont legérdekesebb helységeibe, mint például a hangfelmondó szobába, a vezérlőbe és a stúdióba is. Hétfő délelőtt a Médiaközpont munkatársainak segítségével a táborozók megismerkedtek a helyszínnel és egymással, délután pedig interaktív foglalkozásokon keresztül tanultak bele a hírszerkesztés alapjaiba. A résztvevők kedden betekintést kaptak az operatőri munkába, elsajátították a kamerahasználat rejtelmeit, illetve a plánok használatát is. Ebéd után a táborozók egy igazán izgalmas helyszínen, a stúdióban próbálták ki magukat, mint műsorvezető és hírolvasó.

A mai napon a fotózás szabályainak elsajátítása után a gyerekek bevették a várost, ahol egymásról és Barcika látványosságiról készítettek képeket, később betekinthettek a weblapszerkesztés világába. A továbbiakban a gyerekek kipróbálhatják magukat a hangfelmondó szobában, részt vehetnek majd a híradó felvételénél, valamint videóvágási alapismeretekkel is bővítik majd tudásukat.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk